algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
10°

L'Ajuntament de Manacor deu un milió d'euros en multes de circulació

La cessió de la recaptació de tributs a la Comunitat Autònoma suposarà que els històrics impagaments al municipi es redueixin a la mínima expressió

Els conductors manacorins deuen a l'Ajuntament de Manacor poc més d'un milió d'euros en concepte de multes de circulació pel que fa al darrer any i mig. Així ho va anunciar el regidor d'Hisenda, Llorenç Bosch, en el darrer ple, per la qual cosa això és una mostra més que Manacor és un dels municipis de Mallorca on es comptabilitzen més impagaments. Tan sols en aquests dos darrers anys s'han tramitat una mica més de 26.000 sancions per infraccions de trànsit en el nucli urbà, de les quals solament 4.718 han estat abonades de manera voluntària, cosa que representa un escàs 18%. Queden pendents encara de cobrament 572.000 euros pertanyents a l'exercici de 2008, mentre que els computats fins a l'11 de setembre de 2009 ja sumen 498.000. Aquestes xifres s'han de sumar als milions d'euros que no han lagat els contribuents manacorins a l'Ajuntament en matèria de contribucions.

Cessió

"Ara que la recaptació de tributs passarà a ser gestionada des de Palma, creim que els índexs de morositat segur que baixaran, entre altres coses perquè ara el Govern balear tindrà la capacitat d'embargar els comptes bancaris", va apuntar Llorenç Bosch. Bona part de les sancions es deriven directament d'infraccions en la zona blava i d'estacionaments en llocs no permesos, qüestions gestionades directament per la Policia Local, qui ja moltes vegades ha insistit en la saturació que els provoquen unes funcions que no els corresponen. Però, la cessió de la recaptació de tributs a la Comunitat Autònoma ja aixecà, en el seu moment, nombroses crítiques per part de l'oposició municipal.

En el darrer ple, com ja ho va fer el PSOE en anteriors sessions, des de la coalició PSM+Esquerra+Verds es va assenyalar que "no entenem com una empresa amb 400 empleats com és l'Ajuntament de Manacor és incapaç de gestionar uns quants milers de multes de trànsit. A més, amb aquestes actuacions, l'única cosa que aconsegueixen és desprestigiar la figura de la Policia Local, que realitza així un treball estèril posant multes", va recordar-ne el portaveu Sebastià Gaià. En aquest sentit, des del PSOE també sempre s'ha defensat que amb els funcionaris que té la Sala manacorina no té gaire sentit cedir aquest servei a un organisme extern.

Més control

Bosch, però, sempre ha vinculat part del deute a errors informàtics o de dades a les bases de dades de l'Administració local. Un fet que considerà ‘normal' a causa del volum de rebuts que genera un municipi com el de Manacor. Ara bé, la cessió de la recaptació de tributs suposarà que tots els ciutadans morosos hagin de passar comptes amb l'organisme ara competent i, sense errades, es cobraran rebuts d'anys anteriors que no han estat ingressats. La mesura també implica una revisió cadastral de totes les cases del municipi, fet que actualitzarà el preu per habitatge a haver de pagar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris