algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

Desfilada d'imaginació al vermar

65 carrosses desfilaren ahir per les vies principals de Binissalem, un poble que tanca avui la festa gra, dedicada a la verema, amb la celebració de la fira i del tradicional concurs de raïms

Els carrers principals del municipi brillaren ahir, complint amb la tradició, al pas de les famoses carrosses del vermar. 67 varen ser les inscrites en l'edició de 2009, sis més que l'any passat.

Els suculents guardons d'entre 100 i 900 euros amb què l'Ajuntament de Binissalem reconeix la fidelitat de la tradició i l'originalitat dels dissenys contribueixen a garantir l'èxit d'un certamen sense el qual, ara com ara, la Festa del vermar no seria el mateix.

En total es reparteixen 24 premis distribuïts en quatre categories: de 900, 450 i 200 euros en la Tradicional i l'Original; de 500, 200 i 150 euros en la Juvenil, a més de 15 d'especials de 100 euros.

Entre les novetats d'enguany, l'Ajuntament ha apostat per un canvi de recorregut, amb l'objectiu de guanyar vistositat. A més, completaran per primera vegada tres quarts de volta a la plaça en un joc d'equilibri a mida per facilitar el camí de les immenses carrosses pels carrers estrets del centre. I és que sempre hi ha algun grup que esgota els límits de longitud establerts per tal de guanyar espectacularitat. És el cas de la vistosa Octava meravella del món, que competia ahir amb una espectacular canaleta realitzada en pedra, a la qual li va costar incorporar-se a la desfilada.

Versions

Hi va haver propostes per a tots els gusts: de més tradicionals i modernes, amb al·lusions a l'actualitat política i alguna de sanitària, seguint les modes del Yes we can d'Obama i la temuda grip A. Així mateix, s'hi va poder veure una versió mitològica, una de seixantera, una de play boy, la infantil, la sexagenària, la de l'anunci de Formentera, la pirata, la texana... Tot val en una festa en la qual tots els binissalemers es diverteixen. Fins i tot la Protecció Civil era "falsa" en una desfilada maquiavèl·lica en la qual la gresca guanya el torcebraç a la tradició, almenys pel que fa als decibels.

La desfilada i la festa es perllonga fins al vespre, ja que la gran participació provoca que el recorregut duri fins a quatre hores. El veredicte del jurat, a més a més, sempre es fa esperar.

La XLV Festa del Vermar s'acomiada avui amb una jornada plena d'actes. La IX Fira del Vermar i el concurs de raïms seran els grans protagonistes del dematí, quan es realitza també la tradicional ofrena a Santa Maria de Robines del most novell, a càrrec de les vermadores i dels vermadors 2009. Jocs, ball i molt de vi, gratuït a les 16.30 de l'horabaixa posaran la cirereta a una de les festes més arrelades a Mallorca, que marca l'inici de la tardor.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris