muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Madrid obliga Campanet a penjar la bandera espanyola

El batle renuncia a “entrar en batalles judicials” i ordena que col·loquin les senyeres en saber que la Delegació del Govern ha interposat una demanda

L'Ajuntament de Campanet ha acabat per penjar les banderes. La tramitació d'un recurs contenciós administratiu per part de la Delegació del Govern espanyol ha aconseguit doblegar la voluntat del Consistori, que fins ara havia declinat fer-ho malgrat les pressions. "No volem entrar en batalles judicials", va assegurar el batle. Fins ahir, Campanet era l'únic poble de Mallorca que mantenia el balcó de la Sala lliure d'ensenyes.

"Aquesta setmana hem sabut que la Delegació del Govern havia interposat un recurs contenciós administratiu contra el Consistori perquè no teníem les banderes penjades", explicà Francesc Morell, primera vara de Campanet. "Abans de gastar doblers del municipi en els tribunals, hem preferit posar-les", informà Morell, qui també recordà que el delegat del Govern ja els havia pressionat, amb requeriments i amb amenaces de dur-los davant Justíca, perquè les col·locassin. "Finalment ho ha fet", lamentà el batle.

En els pròxims dies l'Ajuntament enviarà un certificat oficial a la Delegació del Govern en el qual constarà que la bandera espanyola, la de la Unió Europea i la de Mallorca ja estan penjades. "Esperam que en rebre'l retirin la demanda judicial", va manifestar Morell.

Tradició

La majoria de pobles de Mallorca, seguint la tradició, només col·locaven les banderes els dies de festa i en altres ocasions molt especials. Campanet no n'era una excepció. "Aquí no les havíem tingudes mai penjades, ni quan Alianza Popular governava el poble -entre el 1983 i el 1987- ni amb el PSM", recordà el batle.

Això no obstant, Morell reiterà que "no volem entrar en batalles judicials". Així mateix, lamentà que en plena crisi econòmica la Delegació del Govern espanyol "tingui com a prioritat investigar si un poble té les senyeres penjades. Més valdria que pensassin com garantir un bon finançament als municipis i que no s'engrescassin amb dois", setencià.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 9
Siguiente
Per tip, fa mes de 11 anys
Almanco no obligaran a penjar cap bandera de les properes olimpíades....
Valoració:-1menosmas
Per GOOD BYE SPAIN, fa mes de 11 anys
A "Es Balears son Espanyonls"
Home! ja hi tornam a esser? si tu estàs fart del sentiment independentista, jo estic fart de llegir a tants de gonelles a n'aquest foro. HA QUEDAT CLAR? ala idò anau a fer el ridícul amb les vostres gonellades a un altre lloc. VISCA ELS PAÏSOS CATALANS. ESPANYA A LA MERDA.
Valoració:-3menosmas
Per GOOD BYE SPAIN, fa mes de 11 anys
A "Es Balears son Espanyonls"
Home! però si aquest darrer missatge ja l'havies enviat un altra cop! és que ja el t'has aprés de memòria? amem si argumentes un poc tot això de que formam part d'Espanya i totes aquestes ximpleries. Si tu vols esser espanyol per mi com si et vols tirar dins un pou, però no fiquis a tothom dins el mateix sac. AH, AQUI ELS ÚNICS FILLS DE PUTA SÓN ELS QUI ENS VOLEN ROBAR LA NOSTRA PRÒPIA IDENTITAT I LA NOSTRA LLENGUA.
Valoració:-12menosmas
Per Es Balears son Espayonls, fa mes de 11 anys
Estic fart d'aquest sentiment independentista que us envolta...Basta ja de ximpleries!! Les illes balears formen part d'Espanya, som una comunidad autònoma la qual està dins el territori espanyol- La gran majoria del illencs és així com pensam i no ho volem fer de cap altra manera. HA QUEDAT CLAR maleïts fills de puta, no torneu a fotre més amb banderes i altres imbecilitats.

Els balears som espanyols
Valoració:-2menosmas
Per GOOD BYE SPAIN, fa mes de 11 anys
NO VOLEM SER UNA REGIÓ D'ESPANYA, NO VOLEM SER UN PAIS OCUPAT. VOLEM VOLEM VOLEM VOLEM INDEPENDÈNCIA. VOLEM VOLEM VOLEM PAÏSOS CATALANS. E S P A N Y A A L A M E R D A
Valoració:-5menosmas
Per pedrada al gonella, fa mes de 11 anys
tots els comentaris anticatalans d'aquest forum els has escrit tu... (crees diferents personalitats, tu sí que hauries d'anar al psicòleg) i t'has dedicat a clickar a les valoracions al teu gust i actualitzar la pàgina. ja ho veus, estàs ben sol i et penses que pots manipular.
Valoració:-5menosmas
Per pedrada al gonella, fa mes de 11 anys
Ets un gonella ignorant. Fes la teva vida com puguis i ves tirant, no et posis en política que no fa per tu, ets perjudicial. Mira el mallorca i el madrid, posa telecinco i la 1, i procura no dir gaire res perquè fas el ridícul. Perdo el temps amb tu perquè estic fent temps, però espero que no facis perdre el temps a gaire gent més. Ves-te'n a Espanya si tan t'agrada! t'han menjat el cap i estàs sol. La teva filla es casarà amb un català i què li diràs? que és un invasor? que és un imperialista? fas el ridícul.
Valoració:-4menosmas
Per Es Foner Justicier, fa mes de 11 anys
Estas sonat..ves al psicòleg..i de aixo en tenc un poc,, MSF i l'enemic comú es es teu cap i els teus catalibans....amb aixo de pedrada al foraters ay ay ay .no es molt democratic..
som i serem mallorquins mai catalans
Valoració:-1menosmas
Per pedrada al foraster, fa mes de 11 anys
sort que no tens responsabilitats perquè no tens capacitats. Visca Mallorca lliure! unitat d'acció amb Catalunya. L'enemic comú és espanya.
Valoració:-7menosmas
Per Es foner Justicier, fa mes de 11 anys
Sembles un fonamentalista radical ..es le teva realitat ...(ERC).no le realitat, adeu.. salut
som i serem mallorquins ..mai catalans
Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 9
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris