algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

L'Ajuntament demana que els constructors paguin les anomalies del Teatre d'Artà

La Sala requerirà, per via administrativa, als tècnics i als contructors de l'edifici 50.000 euros per a les anomalies detectades

110934

La sala que va haver de ser apuntalada.

Joan Sitges(A. Bassa)

Ja ho havien anunciat i ara ho faran realitat. L'Ajuntament d'Artà demanarà responsabilitats a l'arquitecte, a l'aparellador, als tècnics i als constructors del Teatre Municipal de la localitat, construït el 2001, per les deficiències estructurals detectades a l'edifici arran d'un informe encarregat per la Sala. Fins ara, el Consistori ha hagut de gastar 50.000 euros per tal d'esmenar part de les deficiències localitzades al recinte. Tot es remunta al maig de 2007, quan la Policia Local va haver d'acordonar el teatre pel perill provocat per la caiguda de peces de marès en els laterals de l'edifici, una zona freqüentada on juguen molts d'infants. Eren unes mesures preventives per evitar-hi una desgràcia.

Després d'això, l'Ajuntament encarregà una auditoria per tal d'esbrinar quins eren els problemes autèntics que patien les dependències. Es tractava de veure quines eren les possibles irregularitats en la planificació i l'execució de l'obra. Fa mesos, un grup d'advocats, contractat per la sala, estudia com se'n poden depurar responsabilitats. Ara es requerirà als tècnics del projecte aquests doblers i ho faran, de moment, per via administrativa. Aquesta proposta anirà a ple la setmana que ve per a l'aprovació. La polèmica està servida i tot apunta que hi haurà molt de trull en aquest tema. Perquè de fet només acaba de començar. El batle, Rafel Gili, va comentar que "el nostres juristes han estudiat el tema durant molt de temps i s'ha decidit que el més convenient és la via administrativa. Reclamam 50.000 euros. Si no els volen abonar, després s'haurà d'anar via judicial. Ara els advocats analitzen les parts proporcionals".

Un milió d'euros

Gili recordava que de l'informe fet es desprèn que es necessiten un milió d'euros per posar en condicions el Teatre d'Artà. "S'hi han d'adaptar tant com sigui possible les barreres arquitectòniques. S'hi han detectat problemes estructurals, de calefacció, aire condicionat, deficiències d'impermeabilització, errades en la compartimentació de sectors d'incendis, problemes d'aïllament acústic. Tota una llarga llista de dificultats que s'han d'esmenar i consideram que s'han de depurar responsabilitats. És un edifici nou que va costar molts doblers. Per, tant no és lògic que presenti deficiències d'aquestes característiques". El teatre és nou. Era una instal·lació reclamada, ja que a Artà hi ha molta de cultura de teatre. Va ser construït el 2001 en temps dels Independents i costà quasi 4 milions d'euros. Des de fa dos anys, es va haver d'apuntalar una sala ubicada sota la plaça on es realitzen les classes d'art dramàtic, perquè es dectaren una sèrie d'anomalies greus.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Rafeló, fa mes de 11 anys
I els forats que es feren damunt la sala apuntalada per posar la carpa, deixant sense tapar per molt de temps,¿ no varen esser fets per els que encara manen? Per qué despres d,anys de governar, no han resolts els problemes ( si tan grossos fosin hi haurien deixat fer el congrés de UM ? ) ¿No empren el tema del teatre quant tenen ells mateixos molt de problemes que no saben resoldre, per tirar pilotes fora i anar contre els temuts Independents.
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris