nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
14°

El polígon públic de Manacor s'esfuma

Un grup d'inversors privats adquireix els terrenys on la Conselleria d'Indústria pretenia fer una zona de serveis per oferir sòl industrial a preus assequibles als empresaris

110960

L'únic poligon industrial de la ciutat de Manacor.

J.Sitges

Un grup d'inversors de Manacor ha comprat els terrenys on la Conselleria de Comerç, Indústria i Energia del Govern balear pretenia construir un polígon industrial de promoció pública. Així, la iniciativa privada ha frustrat la possibilitat que els empresaris de la ciutat poguessin adquirir solars a preus de cost. Els terrenys en qüestió s'ubiquen a Na Xicamunda, a la zona de l'estació elèctrica que Gesa-Endesa té a la sortida de Manacor en direcció a Palma, un indret molt pròxim a l'actual polígon industrial manacorí.

Durant aquest darrer any i mig, l'Institut de Desenvolupament Industrial (IDI), dependent de la Conselleria, de la mà de Sebastià Gaià, ha negociat amb nou propietaris de la zona per intentar comprar aquests terrenys. L'objectiu era poder oferir sòl industrial a preu de cost, davant l'evident necessitat i demanda que hi ha per part dels empresaris que aposten per l'expansió dels negocis. D'aquesta manera, la Conselleria d'Indústria assumia la urbanització dels solars per a la reconversió en un polígon i, a canvi, els amos rebien la part corresponent amb sòl industrial amb un cost zero.

La compra

Quan la compra ja quasi s'havia tancat i el polígon de promoció pública era a punt de ser una realitat, Sebastià Gaià, que també és el portaveu de PSM+Esquerra+Verds al Consistori de Manacor, informà de l'estat de les negociacions en una comissió d'urbanisme de l'Ajuntament. Curiosament, passats quinze dies d'aquesta comissió, un grup de coneguts inversors de la ciutat compraren aquests terrenys i llevaren qualsevol possibilitat d'aconseguir un futur sòl industrial a un preu raonable.

Els inversors

A més, s'ha de destacar que el mateix grup inversor és propietari de terrenys que formen un anell que comprèn gairebé tota la zona de creixement de la ciutat, i no només a la part que correspon al polígon industrial. És a dir, qualsevol moviment futur en matèria urbanística haurà de passar per les mans d'aquest grup inversor de la localitat. Davant això, Sebastià Gaià apunta que "som conscient que no podré complir una de les promeses que vaig fer quan vaig ser nomenat gerent de l'IDI al municipi, és una pena que hagi passat això; volia lluitar perquè els empresaris de Manacor tinguessin un accés digne i econòmic a sòl industrial". Ara, però, la dificultat per tenir lloc al polígon encara serà més gran.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Xisco Mas, fa mes de 11 anys
M'han dit que uns amics de la conselleria està fent un estudi, innutil, per a seguir diguent que fan coses. Vagos i perduts, aquesta és la definició d'aquest progressats als que el vent se'n dur el fum.
Valoració:4menosmas
Per vaja vaja, fa mes de 11 anys
Interessant "s'ha de destacar que el mateix grup inversor és propietari de terrenys que formen un anell que comprèn gairebé tota la zona de creixement de la ciutat", no deu ser per això que hi ha cert interès d'alqunes persones de q el tren vagi per defora de la ciutat i aferrat a la ciutat?
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris