algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

El PP demana que la Sala aturi les activitats de la pedrera de Son Ferragut

L'Ajuntament de sa Pobla ha donat permís per retirar i transportar material de la gravera, precintada el 1995

El Partit Popular de sa Pobla ha demanat la suspensió cautelar de qualsevol activitat dins la pedrera de Son Ferragut fins que no es donin els aclariments oportuns respecte de la concessió d'una llicència d'obra menor per part de l'Ajuntament. Cal recordar que el Consistori pobler, llavors presidit per Jaume Font (PP), va precintar l'esmentat indret l'any 1995. Posteriorment, aquest precintament va ser ratificat mitjançant una sentència judicial del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears. El juny passat, l'empresa Construcciones y Contratas Vijacal va sol·lictar permís a l'Ajuntament de sa Pobla per transportar materials de la pedrera de Son Ferragut -inactiva des de fa catorze anys- fins a la de Ca na Siona i a Bonaire (Alcúdia), on actualment es duen a terme unes obres d'ampliació del port esportiu.

El Consistori pobler va tardar dos mesos a respondre-li. El 17 d'agost va concedir un permís d'obra menor a l'empresa esmentada perquè pogués "retirar i transportar materials de grava i de pedra" de Son Ferragut.
En la llicència concedida per l'Ajuntament de sa Pobla, hi consta que aquesta activitat es pot realitzar durant un termini de dos mesos a partir de la seva data d'expedició.

Aclariments

A banda de la suspensió cautelar de les tasques, el PP de sa Pobla també exigeix a l'equip de govern "que aclareixi com s'ha atorgat una llicència d'obra menor, sense acompanyar-la d'un informe jurídic, a una pedrera que havia estat precintada judicialment, si la concessió del permís pot servir com a precedent per reobrir-la".
El portaveu dels populars, Biel Serra, afegí que, "si el batle i regidor d'Urbanisme no surt a donar explicacions, haurem de pensar que hi ha interessos amagats i exigirem responsabilitats majors".

Serra no descartà l'opció de demanar un ple extraordinari en cas que les explicacions del batle fossin insatisfactòries. El portaveu dels "populars" es va qüestionar, a més, "com es pot donar el permís sense esmentar en l'expedient que el lloc està precintat judicialment". Així mateix, cal aclarir que abans de concedir la llicència l'Ajuntament preguntà a la Conselleria de Medi Ambient del Govern sobre la idoneïtat d'atorgar-la. Medi Ambient respongué que la responsabilitat, en aquest cas, era municipal.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Revisant la sentència de la Cantera Son Ferragut, fa mes de 11 anys
El patrocinador de "téntol" a la pasada campanya electoral, pretenia no caure dins la foscdor. Així va entrar a l ´ajuntament. Però ni téntol, ni aturar res, conversacions per dur a terme un Polígon Nou, just davor es cementeri, amb itneressos, diuen, amb un regidor . I Ara surt amb Sa Cantera, sempre son foscos els seus interessos, a la revisió de les Normes subsidiàries surten situacions de dubtosa decisión política, "Error tècnic" ho califica ell. Joan se te veu i de molt alluny vas amb "direcció prohibida" no enganis al poble que ja te coneix, Per esser un bon Batle han de poder mirar la gent als ulls, i sobretot a la gent que vol actuar amb netedat. Huerás acabat els quatre anys i no podrá passar de la reforma del Poliesportiu. Els eterns contraris teus del PP, surten reforçats amb totes les teves decisions, encara que dos cappares d´aquesta formació siguin el teus assesors, No serás capaç de rectificar? ´
Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris