algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Del raïm en feren most en la festa dels trepitjadors

Unes 120 persones participaren ahir en l'onzena edició del tradicional esdeveniment, en què es trepitjaren uns 1.400 quilograms de raïm

38880

Els concursants hagueren de trepitjar el raïm aferrats per les espatles.

Ferran Aguiló(M. Nadal)

Guarnits amb el típic vestit blanc de trepitjador i totalment preparats, els joves van anar per feina ahir horabaixa, en l'onzè concurs de trepitjar raïm, que es va dur a terme a la plaça de l'Església de Binissalem coincidint amb les festes tradicionals i populars del vermar. Com ja ha passat durant els darrers anys, aquesta activitat té una gran acceptació entre el públic i els participants, i ahir no en va ser una excepció. Un total de 120 persones que formaren grups de quatre van prendre part en l'esdeveniment, que té unes regles perfectament estipulades.

Els participants tenen un temps de quatre minuts els petits i de tres minuts els grans per trepitjar dos sacs de raïm amb la finalitat de treure'n la major quantitat de most possible. Els competidors han de trepitjar el raïm de la manera més tradicional, amb els peus descalços, sense poder desembussar la bóta amb les mans i agafats a tothora per les espatles. Durant el concurs, es van trepitjar 1.400 quilograms de raïm provinent del celler Antoni Nadal (Son Roig) i el most s'emprarà per elaborar el vi que se servirà durant les festes del vermar de l'any que ve.

Festa

Milers de persones es van congregar a la plaça de l'Església per no perdre's la feta. El déu del vi, Dionís, va ser-hi present en tot moment i va gaudir també de la música de Tall de Vermadors per coronar els vencedors, que ahir foren Jaume Bestard, Miquel Salas, José Antonio Urbano i Pep Torrens, que van aconseguir elaborar 1,61 litres de most. Com a novetat d'enguany, cal destacar que per primera vegada els infants de 4 i 5 anys pogueren trepitjar raïm, tot i que no concursaren.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris