muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

Indemnització de 30.000 euros a una família de Manacor per renous

La Justícia ha condemnat l'Ajuntament de Manacor a indemnitzar per danys i perjudicis tres veïns del municipi amb 30.000 euros com a conseqüència d'haver patit els renous d'un bar ubicat a l'avinguda del Torrent.

Així, la jutgessa ha desestimat la resta de 25 contenciosos interposats per veïns de la zona centre perquè considera que les molèsties i renous al·legats no tenen entitat suficient i ha afegit que l'Ajuntament de Manacor adoptà en el seu moment una sèrie de mesures per aquesta qüestió. S'ha de recordar que aquests veïns aportaren un plec d'unes 400 firmes que denunciaven la situació de renous nocturns al centre de la ciutat.

Dins els contenciosos desestimats, la jutgessa ha trobat que diferents recurrents ni tan sols no viuen en els domicilis afectats, a la vegada que entén que no hi ha hagut passivitat per part de la Sala davant les queixes dels recurrents.

Gravetat

A la sentència queda clar que només en l'expedient realitzat per l'enginyer municipal a una casa del carrer del Fum, on viu la família formada per Joan Febrer Riera, Joana Mayol Miró i la filla, Antònia Febrer Mayol, s'hi constata una situació greu i continuada de molèsties acústiques. És a dir, que es prova que les habitacions que toquen amb el bar Grimmi's reben tot l'impacte del renou de l'establiment.

Renous

A més, la jutgessa va molt més enllà i afirma que "els renous que ens ocupen no tenen un origen difús i no limitat a una sola font de producció, sinó que la saturació acústica realment suportada és el resultat d'una acumulació de sorolls que, segons els mesuratges practicats, provenen tots de l'activitat nocturna de la zona d'oci dels bars del centre de Manacor".

Amb tot, la sentència reconeix el dret a la protecció dels drets fonamentals de salut i d'intimitat domiciliària que suposa haver de percebre 10.000 euros per cada un dels membres d'aquesta família que viu al carrer del Fum, just devora el bar Grimmi's de l'avinguda del Torrent de la ciutat.

De la mateixa manera, desestima la resta de 25 denúncies que es presentaren en el seu moment, ja que tot sembla indicar que no es presentaren amb la força legal necessària per tal de poder aconseguir alguna indemnització.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris