muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

Madrid dóna 10 milions per a les carreteres de la Serra

El Consell de Mallorca havia sol·licitat 35 milions després de les pluges que l'hivern passat danyaren les vies de muntanya

38982

La carretera de Cala Tuent fou una de les que resltaren més danyades pels temporals.

Joan Riera(Jaume Morey)

El Consell de Mallorca rebrà 10 milions d'euros del Govern central per invertir en les carreteres de la serra de Tramuntana que resultaren fetes malbé l'hivern passat a causa de les constants pluges que caigueren. El departament d'Obres Públiques havia sol·licitat una inversió de 35 milions, perquè l'organisme insular no podia afrontar una inversió d'aquesta envergadura. Malgrat la sol·licitud, no n'arribarà ni la meitat. Així i tot, a Carreteres els 10 milions de Madrid són benvinguts, encara que no se sap quan se'n farà la transferència. Gonzalo Aguiar, director insular de Carreteres, explica que després de les pluges es va accelerar molt el deteriorament de les carreteres, per la qual cosa n'és necessari l'endreçament. "La serra de Tramuntana és un atractiu turístic molt important que necessita actuacions. Les vies no tenen un trànsit elevat, però són molt turístiques", indica Aguiar.
Els projectes que s'hi han d'executar no són de gran envergadura. En realitat, es tracta de restaurar murs, millorar el revestiment de les calçades que resultaren afectades i realitzar obres de contenció. Tanmateix, es tracta d'actuacions amb un elevat cost que el pressupost de Carreteres no pot assumir.

Valldemossa

Una de les carreteres que necessita una intervenció urgent és la de Valldemossa, un dels municipis més visitats de Mallorca. El paviment s'ha deteriorat considerablement i, llevat d'en els trams de revolts on l'asfalt antilliscant aguanta, en la resta de la via el revestiment es troba en un estat pèssim. Igualment diferents trams de la carretera Dt.-10, que travessa tota la Serra d'Andratx a Pollença en 108 quilòmetres de longitud, també necessita actuacions. El problema varen ser els despreniments de la muntanya. La serra de Tramuntana va registrar un rècord de desplaçaments de pendent, que varen causar importants danys a les carreteres. Cal destacar-ne el de la carretera de Cala Tuent, on es va executar una obra provisional. Aquesta carretera necessitarà l'execució d'un projecte definitiu, encara que ara el pas al nucli costaner és segur.

La carretera Lluc-Sóller també va estar bastant temps tancada pel despreniment a prop de l'encreuament de la Calobra. Ara, aquesta via presenta un bon estat, però n'hi ha d'altres on encara es deixa veure el rastre d'aquelles pluges de final de 2008 i principi de 2009. Així ocorre a la carretera de Banyalbufar, on són visibles alguns d'aquests despreniments. En altres trams varen caure arbres que van danyar les típiques parets seques, que una vegada que arribin els doblers de Madrid es podran arreglar, segons destaca el director insular de Carreteres, Gonzalo Aguiar.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Xesca, fa mes de 11 anys
Madrit NO dóna res. En tot cas, si ho fa, Madrit TORNA O RETORNA el que s'endú...
Hauríem de posar els titulars i redactar les notícies amb PRECISIÓ.
Gràcies.
Valoració:1menosmas
Per Xisco Mas, fa mes de 11 anys
No passa res. Carrils bici a la Serra de Tramuntana i segur que sobren doblers. Gràcies Zparo.
Valoració:23menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris