muy nuboso
  • Màx: 14°
  • Mín:
11°

El TSJIB suspèn la construcció de 18 xalets a la Colònia de Sant Pere

La sentència anul·la l'acord municipal pel conveni signat el 2005 entre l'Ajuntament d'Artà i una promotora per construir al Molí d'en Regalat. Afirma que la zona no correspon a sòl urbà

38924

Un grup de veïns es manifestà el maig de 2004 contra l'edificació al Moli d'en Regalat.

A. BASSA

Una sentència inapel·lable del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, comunicada dimarts, suspèn l'acord del ple de l'Ajuntament d'Artà per permetre l'edificació de 18 xalets al Molí d'en Regalat, a la Colònia de Sant Pere. El ple d'Artà acordà, el 22 de febrer de 2005, un conveni amb la promotora Porto Sa Coloni que els permetia la construcció dels xalets devora la mar a canvi d'1.200.000 euros, la meitat dels quals es pagaren quan es féu la firma del compromís. Tanmateix, el conveni se signà considerant que el Molí d'en Regalat era sòl urbà i ara la decisió judicial ho desmenteix. Segons la sentència, la zona ha de ser qualificada com a urbanitzable sense pla parcial aprovat, no com a zona urbana, i dóna la raó a Joan Fiol, el veí que començà el procés legal contra el Consistori.

El recurs presentat per Fiol diu que el Molí d'en Regalat no compleix cap dels requisits per ser sòl urbà: ni tampoc no el defineix així el Pla Territorial Insular, ni consta a cap planificació urbanística, ni té tots els serveis propis d'una zona urbana, com les connexions viàries, d'aigua, elèctriques i de clavegueram. La sentència dóna la raó a Fiol i als altres veïns que l'any 2004, quan es començà a parlar del conveni, ja es manifestaren contra la construcció dels immobles. El primer recurs que feren el desestimà l'any passat el Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Palma, però hi apel·laren i ara la sentència és ferma.

Un precedent important

Així mateix, Joan Fiol diu que aquesta resolució estableix un precedent important: "aclareix molt bé què és sòl urbà i què no ho és". La decisió judicial aclareix: "la potestat de classificació d'un sòl com a urbà és de caràcter regulat i no queda a l'arbitri del planificador". O com diu Fiol: "El sòl no és allò que el polític de torn digui que és", ha de complir uns requisits legals per ser-ho. Ara, afegeix, molts ajuntaments hauran de llevar falses qualificacions de sòl urbà perquè no coneix "cap planejament urbanístic municipal que no en tingui". De fet, en el text de la sentència, el Tribunal ja avisa que convenis com el que aprovà Artà presenten "el risc de tractaments discriminatoris i poden arribar fins i tot a servir de base a l'urbanisme a la carta, sense visió de conjunt i proclius a l'arbitrarietat". També deixa clar que els pactes municipals s'han de supeditar a allò que diu el Pla Territorial Insular.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per D.F., fa mes de 11 anys
Quina bona notícia, seguirà essent un plaer passejar pels passeig, ja basta de ciment.... per a què i per a qui tamta contrucció??? Quina mafia !!!!!! I ara l'Ajuntamnet ha de tornar els diners del conveni , amb el poc diners que hi ha... però ja se sap :quien mal anda mal acaba!!!!!
Una coloniera
Valoració:4menosmas
Per un altre colonier, fa mes de 11 anys
Fantastic!
Valoració:1menosmas
Per Miquel, fa mes de 11 anys
Enhorabona Fiol!
Valoració:5menosmas
Per gerret, fa mes de 11 anys
no vos fieu del titular de la noticia, diu urbanitzable , i aixó vol dir el que vol dir
Valoració:-1menosmas
Per RdS, fa mes de 11 anys
A la fi una bona notícia! Gràcies, Joan Fiol.
Valoració:4menosmas
Per Colonier, fa mes de 11 anys
Gran notícia!
L'Ajuntament es quedarà fora 1.200.000 euros pel conveni que havia signat amb la promotora, i segurament haurà de tornar els 500.000 euros que l'empresa ja li havia avançat per aquest concepte.
L'avarícia ha romput el sac.
Prou de ciment a la nostra costa!
Valoració:6menosmas
Per Mar, fa mes de 11 anys
Quina bona notícia!!! Un racó preservat :-D
Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris