algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

La pluja atura la verema en una campanya “òptima”

Santa Maria i Binissalem registraren ahir precipitacions de fins a 30 litres per metre quadrat. S'hi ha hagut d'aturar la verema, tot i que les previsions per a l'anyada d'enguany són excel·lents

38960

El batle, Jeroni Salom, amb els vermadors i vermadores d'enguany.

Elena Ballestero

Les pluges han deixat en stand by les tasques de la verema, coincidint amb l'inici de la tradicional Festa del Vermar. De moment no s'hi han produït danys, si bé el mal temps pot retardar-ne la campanya d'enguany, que va començar el 6 d'agost, entre 6 i 12 dies abans que respecte de 2008 en algunes de les varietats. Ahir es van registrar precipitacions de 20 litres per metre quadrat a Santa Maria i entre 25 i 30 litres per metre quadrat a Binissalem.

Optimisme

El Consell Regulador de la Denominació d'Origen Binissalem va oferir ahir horabaixa les dades d'una campanya que qualifica de "molt bona", durant l'acte de presentació de la XLV Festa del Vermar. La verema ha començat enguany el 6 d'agost amb la varietat chadornnay, seguida pel moscatell. A dia d'avui ja s'estan veremant les varietats macabeu, moll, merlot, syrah, mantell negre i cabernet sauvignon. Les xifres de recollida de raïm també són satisfactòries. Segons la Denominació d'Origen Binissalem, els quilos de raïm lliurats fins ara suposen un 61 per cent del total recollit en tota la campanya de l'any passat.

En la campanya de 2008 es van registrar 2.289.258 quilos de raïm en la Denominació d'Origen Binissalem, amb els quals es van elaborar 1.340.422 litres de vi, en un any que va ser qualificat de "molt bo". El raïm entra ara, segons els experts, "amb una qualitat i unes condicions sanitàries òptimes, la qual cosa fa preveure de nou una bona anyada". La Denominació d'Origen Binissalem continua la seva expansió i disposa actualment de 15 cellers inscrits, 140 viticultors i 618 hectàrees de vinya.

Les estadístiques de comercialització de l'exercici 2008-2009 revelen una tendència positiva quant al valor econòmic i al volum de les exportacions respecte del de l'any anterior. Entre les noves accions impulsades per la Denominació d'Origen Binissalem al llarg de 2009, el consell regulador destaca la presentació del nou producte de promoció de la comarca vitivinícola amb el títol: La ruta del vi. Es tracta d'una guia pràctica destinada a apropar als visitants i residents els cellers i les vinyes perquè puguin conèixer de primera mà els vins que s'hi elaboren. La guia inclou, a banda de la informació vitivinícola, informació complementària de cada municipi amb dades sobre la gastronomia, les fires i les festes locals.

El Consell regulador de la Denominació d'Origen Binisssalem col·labora activament en la tradicional Festa del Vermar, ja que hi organitza el curs "Tast de vins. Taller d'aromes i defectes" i col·labora amb la VI edició de la Fira del Vi de Binissalem, en la qual participen nou cellers de la Denominació d'Origen i en la qual es podran degustar vins de qualitat excel·lent.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris