muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

Pollença, més a prop de tenir una residència per a discapacitats

La renovació de la teulada i l'instal·lació d'un ascensor permetran mantenir operativa la tercera planta de la seu que el grup Prodis té en el municipi

38900

El tercer pis de l'edifici de Prodis, podria acollir el primer centre per a discapacitats. E. Ballestero

L'associació Pro Ajuda als Discapacitats de Pollença (Prodis) inicià ahir les obres de reforma de la seva seu social, situada al carrer Sant Josep número 4 del municipi. Es tracta d'un projecte subvencionat per la Conselleria d'Obres Públiques que deixa la porta oberta a la creació de la primera residència exclusivament per a persones amb minusvalidesa del poble, un projecte a llarg termini per la manca d'un pla de finançament específic. Prodis és tot un referent en la comarca. Constituïda el novembre del 1992, té 110 socis i dóna cobertuna a una trentena de discapacitats. En concret els ofereix la possibilitat de participar en tallers de fang i de cordatge de cadires, en programes específics d'oci els caps de setmana i també, a partir d'ara, en el nou centre especial d'ocupació. Aquest donarà treball 6 usuaris, dos ja han estat contractats com a bidells a escoles públiques i quatre més duran el bar de la plaça Joan Cerdà del moll.

Prodis, que va néixer de la necessitat dels pares de discapacitats de Pollença de tenir una atenció especial per als seus fills quan complien els 18 anys, ofereix ara un servei comarcal amb usuaris procedents de Pollença, Alcúcia, Campanet i sa Pobla. L'associació comprà el 2005, amb una subvenció de Vicepresidència de 600.000 euros, el casal situat al carrer Sant Josep amb la idea d'anar augmentant progressivament la seva activitat. Fins ara la tercera planta de l'edifici ha estat buida perquè la teulada es troba en mal estat i perquè la casa no disposa d'ascensor. Les obres, que començaren ahir i que duraran cinc mesos, consistiran a instal·lar-ne un i a renovar el sostre. Així, es facilitarà la utilització de tot el bloc i en especial del tercer pis, en el qual l'associació planeja obrir la primera residència (o bé centre de dia) específica per atendre les persones discapacitades del municipi.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris