lluvia ligera
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
12°

El complicat món de les aigües pluvials al Port d'Alcúdia

El sistema de bombatge instal·lat a principi d'any per prevenir inundacions al carrer Àlbers no ha suportat les pluges dels darrers dies

38934

L'Ajuntament aprofità la temporada baixa per instal·lar un nou bombament al carrer Àlbers del Port d'Alcúdia. E. Ballestero

Efe

El nou sistema de bombatge instal·lat a començament de 2009 en resposta a anys de reivindicacions veïnals, amb l'objectiu d'evitar les inundacions de plantes baixes i soterranis al carrer Àlbers del Port d'Alcúdia, no ha pogut assumir els xàfecs dels darrers dies.

Bombers

Els Bombers van haver d'intervenir dissabte horabaixa per bombar a mà l'aigua fins que van aconseguir que el nou sistema funcionàs correctament. El batle d'Alcúdia, Miquel Ferrer, va confirmar ahir que els tècnics analitzen què hi ha pogut fallar a fi de posar remei a un problema que es remunta a anys enrere. Els apartaments en qüestió estan construïts a un nivell del sòl inferior al de la resta d'edificis del Port d'Alcúdia, la qual cosa provoca que, en temporada de pluja, les aigües pluvials s'acumulin i inundin els soterranis i les plantes baixes. Per remeiar aquest problema endèmic de la zona, l'Ajuntament d'Alcúdia va redactar fa un any un projecte valorat en 90 mil euros que consisteix a construir una bassa soterrada en la qual es recolliria l'aigua de la urbanització per després impulsar-la utilitzant una bomba cap a la xarxa de pluvials general del Port.

Les obres de construcció de la bassa i les corresponents canalitzacions es van realitzar el gener passat, aprofitant la temporada baixa turística, i fins ara no s'havien tornat a registrar incidents. Això no obstant, els prop de 50 litres d'aigua per metre quadrat caiguts dissabte horabaixa al Port d'Alcúdia van superar totes les previsions, cosa que va indignar els veïns de la urbanització, que hagueren de demanar la intervenció dels Bombers del Consell de Mallorca. Els veïns del carrer Àlbers reclamen des de fa anys una intervenció municipal per tal de solucionar un problema endèmic del qual se senten els grans perjudicats. Asseguren que quan ells van construir les seves cases ho van fer seguint escrupolosament els paràmetres de la normativa urbanística vigent en l'època. El cas és que uns anys després un canvi de criteri en el planejament urbanístic d'Alcúdia va provocar que la resta del Port es desenvolupàs a una major altura del sòl, circumstància que condemna aquesta barriada a sofrir inundacions continuades en temps de pluja, perquè tota l'aigua s'acumula als carrers fins a introduir-se en els habitatges, principalment als sorerranis.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris