muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

Aparador dels productes i dels oficis de la mar

Pesca, artesania, navegació, cuina moderna... La Fira de la mar va transformar el moll vell de Pollença a partir de les onze d'ahir dematí. Exposicions, venda de productes artesanals, demostració dels oficis de la mar, titelles, ball i xou cooking són algunes de les apostes d'aquesta trobada de recent creació (ahir va assolir la quarta edició) i que està ja plenament consolidada dins del calendari d'actes de la Part Forana. El secret, segons el batle de Pollença, Joan Cerdà, és "compaginar la tradició amb la modernitat combinant l'encant del moll vell amb els atractius gastronòmics de la nova cuina".

Una fira senzilla

"És una fira senzilla que agrada, la nostra intenció no és crear un macroesdeveniment, explica Cerdà. Dissabte horabaixa, el moll ja era plen de gent i l'èxit es va tornar a repetir ahir durant tota la jornada. A les onze del matí, la música de dansa oriental d'Hilal atreia turistes i residents fins al recinte del moll vell a través de la filera de paradetes que perfilava l'embarcador. En venda hi havia tota classe de productes artesans, joies, cistelleria, ceràmica i també alguns productes gastronòmics, com l'exquisit bacallà. Uns metres més enllà, els infants gaudien de veure els padrins cosint les xarxes i les cistelles tan típiques del seu art tradicional mariner.
L'espectacular embarcació de vela llatina, La Balear, propietat del Consell de Mallorca, marcava el final d'un recorregut que fou amenitzat per titelles, ball i diferents tasts gastronòmics i de vi.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris