algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

El Govern carrega contra Costes per la regeneració de cala Agulla

Medi Ambient recorda que la UE no admet l'extracció d'arena de Banyalbufar i adverteix Madrid que, si executa el projecte, posa en perill la declaració de Reserva de la Bioesfera de la Tramuntana

La Conselleria de Medi Ambient ha mostrat indignació i sobretot "sorpresa" davant la intenció de Madrid de posar en marxa la regeneració de cala Agulla amb arena de Banylbufar.

El director general de Qualitat Ambiental, Josep Lliteres, va recordar ahir que la Unió Europea no vol aquests tipus d'extraccions, alhora que va advertir que l'execució d'aquest projecte posa en perill la declaració de Reserva de la Bioesfera de la serra de Tramuntana. "Si es tira endavant aquesta actuació, que té un informe negatiu de la Comissió balear de Medi Ambient i que pot produir un dany a la biodiversitat, no es donarà una imatge d'aposta pel patrimoni natural i la Unesco no acceptarà aquesta declaració".

Des de la Conselleria de Medi Ambient, també varen anunciar que intentaran aturar aquest projecte. "Lluitarem perquè no es posi en marxa. Nosaltres vàrem plantejar una opció que era molt més sostenible i que no crea cap tipus de perjudici com el que pugui suposar l'extracció de Banyalbufar. A més, Costes estava d'acord amb la regeneració amb arena de la mateixa platja i així havíem quedat. Nosaltres en farem un estudi i un projecte bàsic. Costes n'havia de redactar un, treure'l a licitació i executar-lo. Des de l'Ajuntament, hotelers i veïns hi estaven d'acord".

Per part de Medi Ambient, se senten enganats i parlen de la "contradicció" d'aquest projecte amb "posicionaments anteriors" de l'ara delegat de Costes, Celestí Alomar.

"Quan era conseller de Turisme, Alomar va apel·lar a la Unió Europea en contra d'aquesta proposta. Quan era portaveu al Consell, va demanar a la presidenta que fes les passes necessàries per aturar l'extracció d'arena de Banyalbufar i ara ens trobam que ha tret el projecte a exposició pública. Transportar arena d'un ecosistema a un altre pot suposar un intercanvi d'espècies microscòpiques, que poden causar dany a la biodiversitat".•

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris