lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Iniciat l'expedient de caducitat al xalet de Cortina a Formentor

L'Ajuntament de Pollença li ha obert un expedient per l'ocupació irregular de la casa, que no té final d'obra

110554

Imatge del xalet que l'empresari Alfonso Cortina s'ha construït.

Elena Ballestero

L'Ajuntament de Pollença ha obert un expedient de caducitat de la llicència d'obres que va atorgar l'agost de 2005 a l'empresari Alfonso Cortina, president de Repsol entre 1996 i 1999 i germà d'Alberto Cortina, perquè construís la seva mansió d'estiueig a Formentor, cosa que podria derivar en l'anul·lació de l'esmentat permís i, en el pitjor dels casos, en la demolició de part de l'habitatge. Així ho va confirmar ahir el batle de Pollença, Joan Cerdà.
L'Ajuntament ha comprovat que Cortina ha ocupat irregularment la casa durant l'estiu sense tenir el final d'obra i sense que s'hagi realitzat la dotació de serveis de la urbanització, de manera que incompleix una de les condicions que imposà la Sala el 2005 per concedir-li la llicència de construcció.

Denúncia

Arran de la denúncia d'un veí de la urbanització, que alertà fins en quatre ocasions la Delegació del Govern, l'Ajuntament i la Policia Local que l'habitatge havia estat ocupat a començament d'agost, la Sala hi ha enviat el zelador municipal i, una vegada comprovats els fets, n'ha encarregat un informe jurídic, que és el que ha donat lloc a l'obertura de l'expedient de caducitat de la llicència. Quatre han estat les denúncies formulades contra l'ocupació, datades el 3 d'agost, el 17 d'agost, el 24 d'agost i l'1 de setembre. La mansió té pendent, a més, el final d'obres, en espera que el propietari hi repari una sèrie de deficiències detectades pel Consistori.

Si finalment es declara la caducitat de la llicència concedida l'agost de 2005, per tal de legalitzar la construcció el promotor hauria de demanar un altre permís que s'ajustàs a la nova normativa urbanística de Pollença, que entrà en vigor el maig de 2008 i que redueix el volum de les edificacions a la urbanització. És precisament per això que l'expedient podria concloure amb una ordre de demolició parcial. El volum màxim de construcció que permet la nova normativa urbanística a Formentor és de 2.100 metres cúbics i obliga, a més, a plantar cinc pins per cada pi que sigui talat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Biel, fa mes de 11 anys
Aquest xalet de'n Cortina fa què Formentor parèsqui Son Gotlèu.
Valoració:5menosmas
Per Adéu estat dels espanyols, fa mes de 11 anys
mem s´i és ver tot això.
Se n'hauria de fer un eseguiment de ben aprop.

Quina barbaritat. Realment no entenc això de veure un lloc paradisíac per després construir-hi una bèstia d'aquexies que es carrega tot el lloc i tot el seu encant.

El batle que li donà el permís, li haurien de fer anar amb un pic i fer ell mateix les demolicions a mà.
Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris