muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

La Policia de sa Pobla vigila els empleats del Consistori

El PP assegura que tenen instruccions de fer un servei de seguiment i de vigilància als funcionaris i al personal laboral

110516

Instant del ple en què el PP qüestionà els seguiments policials. E. Ballestero

La Policia Local de sa Pobla ha realitzat, a petició de l'equip de govern municipal (Independents, PSOE i PSM), tasques de seguiment i de vigilància a alguns treballadors de l'Ajuntament amb l'objectiu de comprovar si, estant en situació de baixa laboral, realitzen treballs per a particulars o empreses. Així ho va confirmar ahir el batle, Joan Comes. La mesura ha estat criticada pels sindicats i l'oposició. El portaveu del PP, Biel Serra, va lliurar per escrit dilluns vespre, durant el ple de sa Pobla, una bateria de preguntes al batle sobre aquesta qüestió. Joan Comes donà per acabada la sessió plenària quan estava a punt de formular verbalment les esmentades preguntes, de manera que així evità respondre-les en el mateix moment.

Discussió

"Vaig donar per acabat el ple després d'advertir dues vegades el portaveu del PP, el senyor Biel Serra, que ho faria si entrava en la dinàmica de discutir cada resposta que li donàvem. Ho hauria fet igualment en la primera pregunta si la seva actitud hagués estat aquesta", va dir Comes, qui va afegir: "La meva decisió no té res a veure amb la pregunta sobre els seguiments policials". Segons el batle Comes, cap dels seguiments policials que s'han realitzat no han acabat en acomiadament, si bé va confirmar que s'han obert diversos expedients disciplinaris.
Entre el públic assistent al ple de dilluns hi havia alguns empleats de l'Ajuntament que hi van acudir amb l'objectiu de conèixer de primera mà la reacció de l'equip de govern a les preguntes de l'oposició.

Entre els treballadors presents a la Sala hi era el que mesos enrere va ser sorprès per les càmeres fotogràfiques del PP mentre traslladava amb un vehicle municipal material de rebuig de la finca del nou regidor d'Independents fins a la seva pròpia casa. L'Ajuntament no li ha renovat el contracte de jardineria, segons va explicar ahir el batle, Joan Comes, "perquè hem decidit externalitzar el servei de jardineria a partir de l'any que ve i ara finalitzava el seu contracte". Així mateix, Comes va negar que l'esmentat treballador hagi estat objecte de la vigilància i dels seguiments policials que sí que han afectat altres empleats municipals.

El cost del servei del fems puja 363 mil euros anuals

La nova empresa concessionària de la recollida del fems de sa Pobla cobrarà 798 mil euros a l'Ajuntament per oferir aquest servei, 363 mil més del que costava fins ara. L'increment respon, segons l'Ajuntament, a l'actualització de les tarifes vigents des de fa deu anys i a la incorporació de noves iniciatives, com la posada en marxa de la recollida selectiva de residus porta per porta. La mesura suposarà, pel Partit Popular, un increment de la taxa del fems que paguen els veïns, que rondarà el 50 per cent a partir de l'any que ve.

Per aquest motiu, el portaveu dels conservadors de sa Pobla, Biel Serra, va presentar una moció en el darrer ple de l'Ajuntament, duit a terme dilluns, en què insta l'equip de govern municipal (Independents, PSOE i PSM) a no apujar els rebuts del fems, moció que va ser rebutjada. L'equip del batle recordà que l'Ajuntament no pot fer front al pagament d'aquest increment, perquè es tracta d'una taxa que repercuteix directament en el cost del servei en els rebuts. El batle, Joan Comes, suggerí al portaveu del PP que cercàs una empresa interessada a oferir el mateix servei per menys doblers o, si de cas, eliminar part de les obligacions de l'empresa cap a l'Ajuntament.
En aquest sentit, Serra (PP) qüestionà la necessitat de posar en marxa ara la recollida selectiva porta per porta si això implica un increment dels rebuts que hauran de pagar els veïns, tenint en compte la conjuntura de crisi econòmica actual.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Ruc, fa mes de 11 anys
I qui vigilarà els policies locals escaquejats? La policia no està per fer aquestes feines. Per això hi ha els investigadors privats. De fet, no em sorprendria que aquesta mesura sigui il·legal.
Valoració:3menosmas
Per enganat, fa mes de 11 anys
Fa molt de temps que l'Ajuntament hauria d'haver intervingut i fotre al carrer als treballadors que no fan feina, però el que no pot fer és utilitzar la policia per perseguir als treballadors. I què farà la policia?
El que no pot fer tampoc és perseguir als treballadors per la seva ideologia política o per que no cauen bé a segons quins regidors.
Amb tota la problemàtica de drogues existent a sa Pobla, crec que la policia té altres feines enlloc de vigilar als seus propis companys de feina.
Valoració:4menosmas
Per J.M., fa mes de 11 anys
Esl sindicats són una manada de vagos que viven del "cuento" i en cap moment defensen els interessos generals. Pensau que no representen ni un 10% de la classe treballadora i cobren com si fossin directius.
Valoració:5menosmas
Per J.M., fa mes de 11 anys
Els que vivim a sa Pobla sabem que alguns empleats de l'Ajuntament, a més de putejat a l'equip de govern, són uns vagos que fan el que volen. Els seus sous els pagan nosaltres i és per fer feina no per penjar-la. Mereixem un respecte.
Valoració:2menosmas
Per Pere Antoni, fa mes de 11 anys
Els sindicats critiquen que es vigili si els treballadors que estan de baixa fan altres feines...??? Els sindicats han tornat uns defensors de lladres.
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris