muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

El GOB vol congelar el creixement a Formentor

Al·leguen també contra el nou planejament de Pollença per aturar la construcció massiva a les urbanitzacions del Vilà, la Font i Cala Sant Vicenç

110380

El PGOU encara permet ampliar l'hotel Formentor.

ULTIMA HORA

Per agost va finalitzar el període d'exposició pública de la nova normativa urbanística, més concretament la revisió del Pla General d'Ordenació Urbana de Pollença i la seva adaptació al Pla Territorial de Mallorca, que permet, entre altres qüestions, l'ampliació de l'emblemàtic hotel Formentor, que pot passar de les 247 places turístiques actuals a tenir-ne 350.

Al·legacions

"L'ampliació de l'hotel Formentor i la construcció de noves edificacions turístiques no tenen cabuda en aquest indret tan especial. Formentor ha de mantenir la categoria apostant per la qualitat, no ampliant la capacitat de l'hotel", diuen els ecologistes, que amb les al·legacions pretenen "evitar nous consums de territori, frenar agressions paisatgístiques de primer ordre i impedir creixements poc sostenibles". El GOB cerca, a més, una congelació parcel·lària a Formentor a fi d'evitar noves parcel·lacions a la zona residencial, on a dia d'avui encara és possible la segregació de finques.

Respecte de la Cala Sant Vicenç, el GOB replanteja l'equipament lúdic esportiu que se situa a l'entrada d'aquest lloc, com també l'abandonament de la proposta d'edificacions turístiques de l'entrada de Sant Vicenç a l'avinguda del Cavall Bernat al camí de Coves Blanques."Pensam que no té sentit que permetin un creixement a Sant Vicenç, i més en una zona boscosa", asseguren els ecologistes. Pel que fa als casos de les urbanitzacions del Vilar i la Font, ambdues situades en zona muntanyosa de gran impacte, iniciades en els anys 60 i que no es van arribar a completar, els ecologistes entenen que "no és de rebut que encara avui es continuï edificant en aquests paratges perquè s'hi multiplica l'impacte negatiu".

"Quant a la Font, la situació encara és més lamentable. Les noves edificacions que es construeixen al límit del pendent destrossen aquests paisatges", afirma el GOB. Així, els ecologistes proposen que el Pla General d'Ordenació Urbana de Pollença impedeixi definitivament la construcció de nous xalets tant a la Font com al Vilar.
El Pla General d'Ordenació Urbana de Pollença inicià la seva tramitació a principi de la dècada dels 80 i s'acabà d'aprovar l'any 1991. De llavors ençà, ha estat objecte d'alguna modificació puntual i per adaptar-se al Pla d'Ordenació de l'Oferta Turística (POOT), que rebé el vistiplau inicial el maig passat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ja, fa mes de 11 anys
Si permeteu això, estem perduts.
Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris