muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

Medi Ambient projecta un passeig a Portopetro

Ports de les Illes Balears convertirà part del port en un passeig que s'allargarà seguint el litoral i farà accessibles alguns dels racons més bells de la localitat

110368

Ports de les Illes Balears convertirà part del port en un passeig.

Joan Sitges(Joan Sitges)

Després de dècades sense una inversió destacable a la franja litoral de Portopetro, part de l'actual recinte portuari es convertirà en un passeig per a vianants que s'allargarà seguint la línia de la mar per poder gaudir d'alguns dels racons més inaccessibles d'aquest port natural. L'actuació, impulsada per la Conselleria de Medi Ambient del Govern balear, a través de Ports de les Illes Balears, disposa d'un pressupost de 591.141 euros i, segons Manuel Patiño, vicepresident de l'entitat, "les obres començaran aquest hivern i duraran uns tres mesos, perquè el passeig estigui acabat i sigui transitable l'estiu que ve".

Protecció i singularitat

Un dels objectius d'aquest projecte és impedir el deteriorament d'un dels indrets que conserven el caràcter de petit port pescador de l'actual nucli turístic. Per això, cada tram del passeig projectat a Portopetro s'adaptarà als materials i a les estructures que existeixen a la ribera del port. "El passeig estarà format per trams de fusta de pi adossats a la roca on aquesta encara es conserva", explicà Manuel Patiño. Així mateix, les passarel·les de fusta aferrades a la roca s'alternaran amb zones empedrades i delimitades per murs de pedra de Santanyí, pròpia d'aquesta zona de Mallorca.

El vicepresident de Ports de les Illes Balears destacà que "cada un dels elements del passeig de vianants cerca la integració en l'entorn mariner". Per aquest motiu, se soterrarà la línia elèctrica actual i la il·luminació del camí consistirà en llums col·locats arran de terra per evitar augmentar la contaminació lumínica i per conservar la imatge nocturna de Portopetro. D'aquesta manera, una vegada finalitzada l'actuació, l'amplada del nou passeig serà d'uns dos metres i mig, la il·luminació en delimitarà el traçat amb llums de baix consum col·locats arran del sòl i els llocs més perillosos disposaran de reixes de protecció per tal que els vianants puguin passejar-hi tranquils. A més a més de convertir l'actual recinte esportiu en una passarel·la, les obres que emprendrà la Conselleria de Medi Ambient contribuiran a la conservació d'algunes de les construccions que caracteritzaven els antics ports de pescadors.

Escars restaurats

Un dels elements que la iniciativa permetrà recuperar són els escars. Aquestes rampes que encara serveixen per poder llançar a l'aigua i per dur a terra o dins una portassa les embarcacions tenen el futur assegurat. "Amb la construcció del passeig es restauraran alguns dels escars més degradats de Portopetro perquè es puguin continuar utilitzant i per garantir la conservació d'aquests elements tradicionals", explicà Patiño. Així, Portopetro oferirà un atractiu més als veïns i a tots els visitants d'aquest port del sud de Mallorca.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Ciutadelá, fa mes de 11 anys
Lo que han de fer els de Ports es arreglar la destrossa que hi va haver aquest hivern passat al passeig maritim de Cap d'Artutx a Ciutadella i que encara está fet un desastre, l'ajuntament ha arreglat lo que li tocava, els particulars també ho han fet, només falta lo que toca a la demarcació de Ports o còstes, realment no se qui es l'organisme responsable, però algú ho sap i no fa res.
Valoració:-1menosmas
Per Pesta d'uemites pperos, fa mes de 11 anys
Diossss quina p... mania d'aquests uemites d'encimentar roques, duen la Conselleria com un apèndix de la de Turisme.
En la millor escola ppera, no s'ha avançat gens ni mica en ampoliació i millores en la gestió dels espais naturals, ans al contrari, miren, sempre que poden, de fixar la feina dels pperos.
A jo el que em fot més llàstima de tot plegat és que per tot això comptin amb el recolzament del Bloc.
Valoració:-1menosmas
Per Aina, fa mes de 11 anys
Aquí ja és igual si som de dretes o d'esquerres si hi ha en matas o si no hi és. Destrossem encara més ca nostre
Valoració:2menosmas
Per Capsigrany, fa mes de 11 anys
Cada dematí s'axeica algun fill de sa mare que pensa com ha de fer-ho per fotre encara més les nostres Illes.
Valoració:1menosmas
Per no m'agraden, fa mes de 11 anys
Quina mania d'encimentar les roques. Que se'l facin dins de la seva piscina el passeig i veuran l'aigua de ben aprop.
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris