nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

El GOB reclama congelar el creixement urbanístic de diverses zones de Pollença

Entre els seus suggeriments a la revisió del PGOU d'aquest municipi figuren impedir més construccions en Formentor, El Vilar, La Font i Sant Vicenç

El Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Natura (GOB) ha reclamat que es congeli el creixement urbanístic de diverses zones del terme municipal de Pollença, al nord de Mallorca, Pla General d'Ordenació Urbanística (PGOU) de la qual s'està revisant actualment.

Segons ha apuntat l'organització ecologista en un comunicat difós avui, la necessitat de revisar la planificació urbana d'aquest municipi «no només ve donada per la nova normativa sobrevinguda, sinó també per la conveniència de canviar algunes coses, impròpies del segle XXI», com «congelar el creixement en urbanitzacions conflictives», assenyala la nota.

Així, entre els suggeriments del GOB a la revisió del PGOU de Pollença figuren impedir més construccions a les zones de Formentor, El Vilar, La Font i Sant Vicenç. Amb l'objectiu d'evitar nous consums de territori, «frenar agressions paisatgístiques de primer ordre i impedir creixements poc sostenibles», cita l'organització.

Concretament, l'entitat ecologista vol que s'eviti un nou creixement a l'entrada de Sant Vicenç, en forma d'equipament lúdic-esportiu, així com d'edificacions turístiques, que s'aixecarien sobre una zona boscosa, al que han afegit l'ampliació de l'Hotel Formentor i la «congelació parcelària» d'aquesta zona.

També reclama el GOB que el nou PGOU, termini d'exposició pública del qual ha acabat el mes d'agost passat i previsiblement quedarà adaptat al Pla Territorial de Mallorca, «impedeixi» la construcció de nous xalets en les urbanitzacions de La Font i El Vilar, que ha considerat molt degradades després de mig segle d'edificació d'aquests paratges.

Cal assenyalar que el PGOU de Pollença ha iniciat la seva tramitació a començament de la dècada dels 80 i ha acabat d'aprovar-se l'any 1991. Des d'aleshores, el Pla ha estat objecte d'alguna modificació puntual i la seva adaptació al Pla d'Ordenació de l'Oferta Turística.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per MJ, fa mes de 11 anys
Vol dir que ja han tornat els encimentadors? Deuen venir amb les ganes reforçades i famolencs com a llops.

A lo millor és que mai se n'havien anat. Només estaven a l'aguait, com a carronyaires.
Valoració:0menosmas
Per Discriminat, fa mes de 11 anys
Només de Pollença?
Valoració:1menosmas
Per tià, fa mes de 11 anys
Ja era hora xq Pollença en els darrers 10 any a perdut molt moltissim
Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris