muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

La festa més bruta de Mallorca, a Vilafranca

El jovent celebrà una nova edició d'aquesta activitat amb el relleu entre les quintades i els jocs de la furera

Els joves de Vilafranca han demostrat una altra vegada que la vila és un poble de festa i que amb la imaginació un es pot divertir de la manera més bruta possible. La festa bruta es consolida més que mai i és una cita ineludible de l'horabaixa de la festa del meló, prèvia a la Fira que tindrà lloc avui dematí.

La novetat d'aquesta edició va ser el relleu entre els quintos del 89 i els del 90 amb el jurament de fidelitat al poble, a la festa i a les tradicions amb l'apadrinament del batle Jaume Sansó. Per poder efectuar el relleu, la quintada entrant va haver de trobar entre el fang una banya de boc com a prova de ser dignes d'agafar el testimoni de la quinta sortint.

El joc

Amb música en directe, els joves varen començar la festa més bruta de l'any a Mallorca amb una piscina amb aigua, palla i brutor juntament amb un camió carregat de síndries -els melons són més pesats i perillosos per a aquesta activitat-, que dotava d'armes els joves presents. Una zona plena de fang és el lloc ideal per rebolcar-s'hi.

Amb corregudes per encalçar amics i tirar-los dins el fang o l'aigua, o amb el llançament indiscriminat de bocins de síndria a balquena, tothom quedà batiat, brut fins a les orelles i amb moltes rialles i ganes de bauxa.

En un gran ambient festiu, els joves, recuperats de la gimcana nocturna de terror de la nit anterior, en què participaren uns 400 vilafranquers, es varen divertir com nins embrutant-se a les totes.

La festa es va allargar fins que el sol es començava a pondre i moments abans d'iniciar-se els actes previs de la festa de les llanternes, el firó nocturn i la revetla de la festa del meló amb l'actuació del vilafranquer Tomeu Penya com a cap de cartell.

Així, Vilafranca continua demostrant com es fa festa del no-res i com embrutant-se es pot passar un horabaixa molt divertit. Ara bé, cadascú es rentà la seva roba i tothom anava ben preparat per a la fira del meló prevista per a avui dematí.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per toni garriguel·lo, fa mes de 11 anys
mai millor dit, crec que deus viure a un altre planeta perquè a vilafranca no comanda el psm... meam si ens informam més bossetes...
Valoració:1menosmas
Per Mai millor dit, fa mes de 11 anys
Molt apropiat que la festa més bruta sigui a un municipi governat pel psm, ben definits...
Valoració:7menosmas
Per L'amo en sindri, fa mes de 11 anys
Voldria pensar q eren síndries no aptes ni per a la venta ni per al consum (infectades, crivellades...)
Valoració:1menosmas
Per El comte Mal, fa mes de 11 anys
Tudar menjar és festa? No sé que hem tornat.
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris