muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

Inca diu adéu a l'ORA

L'Ajuntament decidí ahir llevar l'Ordenança Reguladora d'Aparcament. Ara s'estudiaran alternatives que garanteixin el moviment dels vehicles durant el dia

A partir de dilluns, els veïns i els visitants d'Inca podran aparcar on vulguin i sense limitació d'horari. El batle de la ciutat, Pere Rotger (PP), donarà instruccions a l'empresa adjudicatària del servei d'ORA, que va acabar la concessió el passat mes de juny, per retirar totes les màquines del cobrament dels tiquets instal·lades als carrers més cèntrics del municipi.

El Rotger va prendre aquesta decisió després que el PSOE presentàs una moció en què instava l'Ajuntament en ple a "suprimir el servei d'ORA per tal de poder estudiar i implantar altres sistemes alternatius, amb la finalitat de garantir la rotació dels aparcaments en el centre de la ciutat i de facilitar la mobilitat dels vehicles", segons explicà el portaveu socialista Xavier Ramis.

Així, el ple aprovà ahir per unanimitat eliminar l'Ordenança Reguladora d'Aparcament per poder fer una comissió de tots els partits polítics i de la Policia Local. D'aquesta manera, es confeccionarà un nou mapa del centre del municipi i s'estudiaran les zones en què s'imposarà el sistema de rotació de vehicles. El batle també va dir que "estudiarem la millor alternativa per implantar en el futur", encara que tampoc no va descartar tornar a donar la concessió d'ORA a una empresa externa de l'Ajuntament.

Obres

A causa de l'execució d'obres en un gran nombre de carrers del centre de la ciutat, "s'han suprimit unes 350 places d'aparcament, moltes de les quals eren d'ORA. Això ha provocat les queixes de l'empresa concessionària, que ha anunciat que ja fa més d'un any que el servei és deficitari", segons va explicar el portaveu del PSOE Xavier Ramis. Precisament per aquesta raó, des de l'adjudicatària s'ha demanat al Consistori de la ciutat que anul·li el cobrament del cànon de 50.000 euros que havia d'abonar cada any per tenir la concessió d'ORA del nucli.

El portaveu del Bloc, Antoni Rodríguez, també va opinar durant el ple d'ahir que "el sistema no funciona bé" i va recordar que, "encara que fa dos mesos que la concessió ha acabat, les màquines continuen cobrant els tiquets. Per tant, hem de dir als ciutadans que no paguin per estacionar en la via pública".

Perjudicis

Els membres de l'oposició avisaren que en l'actualitat aquest servei només suposa perjudicis per als veïns de la ciutat i no ajuden els comerços com es va preveure en principi. De fet, l'eliminació de moltes places d'aparcament al centre i la construcció de carrers només per a vianants han fet que la zona d'ORA s'ampliàs a vies que no són precisament comercials, com ara el carrer Germanies i un tram de l'avinguda d'Alcúdia.

Així, s'estudiarà de bell nou una nova zona d'estacionaments rotatius a la ciutat. Ara bé, fins que es prengui una decisió definitiva sobre el tema, Inca no haurà de pagar per aparcar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris