algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Els melons més dolços i de qualitat dels darrers anys

Els pagesos de Vilafranca ha collit prop de 5 tones d'aquest productes identificatius del municipi

110330

Antoni Galmés, de l'Hort Verd d'Es cruce.

G.Mas

El meló, el producte estrella i més identificatiu de Vilafranca, ha assolit un grau de qualitat excepcional gràcies al temps calorós i exempt de pluges. Al nucli només ha plogut 4 litres aquest estiu -de maig fins avui. Al poble dels melons, enguany s'hi han collit deves 5 totes d'aquest producte, tot i que els pagesos de Vilafranca "apostam més per la qualitat que no per la quantitat de meló", afirma Antoni Galmés, pagès i responsable de l'Hort Verd d'Es Cruce. "Feia molts d'anys que no teníem un estiu com aquest, tots els productes de secà han anat molt bé -com ara l'ordi i el blat- i podem dir que els melons d'enguany seran un cent per cent més bons i més dolços si els comparam amb anys anteriors", assegura Galmés.

Varietats

La climatologia d'aquest estiu ha tornat a demostrar que les varietats autòctones de Mallorca "són les millores per ser fetes a la seca", com podem ser l'entravessat entre tendral i mesclat de color groc o el calapoter. I és que a Vilafranca, el concurs de meló de qualitat es realitza amb la varietat de calapoter perquè "agafa molta dolçor" i és el més indicat per fer-ne tasts. Pel que fa a l'anomenada que té Vilafranca com a poble que conrea els millors melons, Galmés apunta que "per aconseguir-ne un de gros i bo n'han de saber, han de ser de Vilafranca". Així, apunta que perquè un meló surti bo "l'han d'alimentar perquè tingui la dolçor adequada i tenir present els quatre secrets que s'han transmès de les meloneres del poble i que són la garantia de l'èxit per aconseguir-ne un de dolç, de molta qualitat i gros!".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris