algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

La reforma del mollet dels Barcarets d'Alcúdia, a examen

El PP es fa ressò de les queixes veïnals i considera “innecessària” la construcció d'una nova rampa i el dragatge del port

La decisió de Ports de Balears, empresa dependent de la Conselleria de Medi Ambient del Govern balear, d'executar un projecte de millora al petit port dels Barcarets a Alcúdia ha despertat les crítiques de part dels veïns de la zona, que temen un projecte massa invasiu i no ajustat a la realitat. Les obres inclouen la construcció d'una rampa per facilitar l'accés de les barques a la mar en substitució de l'actual, la qual cosa, segons l'opinió dels veïns, significarà "una afluència de gent, ja que hi passaran més de 70 cotxes amb remolcs cada cap de setmana i col·lapsaren les petites places i els carrers dels voltants". "La construcció d'una nova rampa implicaria el triple les visites al port i els Barcarets no té infraestructura per assumir-ho", adverteix la portaveu del PP d'Alcúdia, Coloma Terrassa, que es fa ressò de les queixes veïnals.

Segons explica Terrassa, "instal·lar aquest nou accés vol dir destruir tota una àrea natural de bany, perquè desapareixerà la cala de roques i serà substituïda per ciment. A més, es vol dragar l'àrea i això afectaria el fons marí d'una zona ben estimada pels alcudiencs i que és un punt de reunió diària per la gent que hi neda a l'estiu i que gaudeix de la tranquil·litat i d'un paisatge privilegiat". El batle d'Alcúdia es mostrà ahir satisfet pel fet que, "després de tants anys de deixadesa, Ports hagi pensat a fer una actuació als Barcarets", si bé manifestà que l'Ajuntament no ha informat sobre el projecte, que encara és en exposició pública. "Primer els nostres tècnics hauran de comprovar les dimensions de la rampa i, si és massa impactant l'informe, no serà favorable", digué Ferrer. El batle assegura que, "des d'un primer moment, comunicàrem a la Conselleria de Medi Ambient que estàvem d'acord amb una millora però no amb una ampliació". El mollet té actualment 45 amarres i després de la reforma es mourà la bocana, que passarà a tenir 14 metres, fet que, segons el PP, suposarà guanyar 2 o 3 amarres més.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris