nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Les obres del golf de Son Bosc comencen ja!

La promotora Golf Platja de Muro SA les iniciarà en breu, ja que disposa de totes les llicències. Es tracta d'un projecte complex que consta de moltes fases

110416

Els terrenys de Son Bosc, al terme minicípal de Muro.

Maria Nadal(Arxiu)

Després de deu anys de lluita, la promotora Golf Platja de Muro SA preveu iniciar les obres de construcció del macroprojecte del futur golf de Son Bosc, al terme de Muro, aquest mes de setembre. Un dels promotors, Guillem Mercadal, va dir ahir que "es començaran les actuacions per posar en marxa la construcció del golf de manera immediata". De fet, la promotora disposa de totes les llicències per iniciar les intervencions, a excepció del pagament d'una taxa necessària per poder executar les obres a una finca rural. Mercadal va assegurar que, "una vegada s'aboni la taxa a l'Ajuntament de Muro, encetarem les actuacions amb la delimitació i tancament de la zona on es construirà el golf perquè no s'hi pugui tenir accés".

Guillem Mercadal va afegir que "es tracta d'un projecte complex que consta de moltes fases", per la qual cosa calculà que el futur golf de Son Bosc no estarà llest fins passats uns 18 mesos o, fins i tot, dos anys. El representant dels promotors va manifestar que "abans de sembrar la gespa s'han d'haver enllestit totes les fases del camp de golf i després s'ha d'esperar que l'herba arreli bé per poder iniciar-hi l'activitat. A més, hi haurà èpoques en què la construcció del projecte s'haurà d'aturar, com per exemple durant les èpoques de reproducció de l'abellerol".

Adaptació

Un altre tema pendent per a la construcció del golf és l'adaptació del projecte al Pla de conservació de l'orquídia de prat. En aquest sentit, Guillem Mercadal va puntualitzar que "s'ha de cercar una nova ubicació per al forat número vuit perquè el camp disposi dels 18 necessaris". Aquesta adaptació s'haurà de presentar a la Conselleria de Medi Ambient del Govern que donarà el vistiplau i la seva conformitat al projecte una vegada hagi verificat que la construcció no afecta la població d'orquídia de prat que es troba als terrenys de Son Bosc i que és una de les més importants d'Europa. L'adaptació al Pla de conservació de l'orquídia de prat suposa la supressió de 6.000 metres quadrats del futur golf, tot i que des de la promotora no veuen cap problema per reubicar aquest forat.

Cronologia d'un projecte que no agrada a tothom

El municipi de Muro sentí a parlar del projecte del camp de golf ara fa deu anys. El mes de setembre de 1998, l'entitat promotora Golf Platja de Muro començà a tramitar davant l'Ajuntament de Muro i el Consell de Mallorca l'interès general per construir un golf als terrenys de Son Bosc, que fou denegat per la Comissió balear de Medi Ambient un any després. El mes de març de l'any 2003, el Govern del Pacte de progrés, presidit per Francesc Antich, incorporà els terrenys de Son Bosc al Parc Natural de l'Albufera, tot i que a l'any 2004 el Govern presidit pel popular Jaume Matas anul·là el decret que incorporava Son Bosc dins l'àrea de l'Albufera. Des de l'any 2004 fins a l'any passat, el projecte del golf i els seus promotors van fent passes per poder iniciar-ne les obres i aconseguir enllestir tots els documents necessaris, malgrat que no fou fins al mes de març de l'any passat quan esclatà la polèmica que ha envoltat aquest projecte.

Repercussions

El projecte del camp de golf de Son Bosc fou el causant de la ruptura del pacte de govern entre UM i PSOE-Entesa durant el mes de març de l'any 2008 després que UM aprovés, gràcies al suport de PP-CDM a l'oposició, la concessió de la llicència d'obra del camp de golf. Posteriorment, UM i CDM-PP firmaren un pacte de govern i actualment el portaveu de la coalició conservadora, Martí Fornés, és el batle de la localitat. A més del PSOE-Entesa, el futur golf també ha tingut el rebuig del grup ecologista GOB, el PSM i el grup del PSOE del Consell, que intentaren aturar-ne les llicències.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per observador, fa mes de 11 anys
encara som a temps de salvar Mallorca sense UM gestionant carreteres i Medi Ambient.

Eliminació del Pla de Carreteres ja!!!!
Valoració:-3menosmas
Per Arnau de Santacília, fa mes de 11 anys
PACTE DE CIMENT: Son Bosc, Son Espases, segon cinturó, habitatges en sòl rústic, Son Baco, ampliació de ports...
Valoració:1menosmas
Per Llorenç, fa mes de 11 anys
El president Antich i aquest segon Pacte de Progrés seran els que de passar Son Bosc a Parc Natural el duran a convertir-se en el golf número 24 (!!). Tanta sort que havia de ser "ni un pam més de territori" senyor Antich... que sinó ja no sé ni que faríem....
Vergonya és poc per entendre tot això.
Valoració:-2menosmas
Per Capsigrany, fa mes de 11 anys
Qui está darrera aquest camp de golf? algú ho sap? que ho digui!!!
Valoració:0menosmas
Per Ciutadà., fa mes de 11 anys
Reintroducció a Son Bosc de àguila culebrera,cervol del Himalaya,piocs,linx ibèric...etc.Sa pilota de golf és una metàfora en petit del planeta terra i el qui juga a golf demostra no tenir cap respecta vers el planeta al atiar-li un bon cop amb un pal de golf.Es jugador de golf és l'ésser més despreciable què es passetja per damunt la terra.És la sobèrbia i no l'humiltat lo què l'incita a jugar al golf.Juga a ser Déu amb la Terra.És sent poderós veient què pot moure el món amb un pal i somie a on donar el siguient pal mitjançant expropiaçions injustes,frau,soborns a governs corruptes...etc.El golf és l'esport dels qui es dediquen al lladrocini internacional,blanquèig de diners...etc.
Valoració:-2menosmas
Per llest, fa mes de 11 anys
¡¡¡Vergonya, cavallers, vergonya!!!
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris