algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

La recollida de fems a Artà és “de vacances”

Els contenidors situats al costat de l'escola s'incendiaren i, a més de les olors, els pares i mares denuncien el perill que suposen

110152

La recollida de residus és deficitària i provoca estampes gens recomanables en un nucli turístic.

Joan Sitges(J.Sitges)

Ho denuncien veïns i associacions, la recollida de residus a Artà i especialment a la Colònia de Sant Pere és deficitària i provoca estampes gens recomanables en un nucli turístic. Amb tot, l'estat en què es troben els punts de recollida de fems a la Colònia de Sant Pere no només afecta els turistes. Tan sols en el mes de juliol set residents acudiren a l'Ajuntament per deixar constància escrita de les molèsties que els provoca el fet que, per exemple, "a les dues del migdia els contenidors encara siguin plens d'escombraries del dia anterior", com explica una veïna.

Incendis a l'escola

Un dels punts en què les molèsties s'acusen més és l'escola pública Rosa dels Vents de la Colònia de Sant Pere. L'empresa encarregada de la recollida de fems utilitza un solar pròxim al centre per transferir residus d'un camió a d'altre i, a més a més, en el mateix indret hi ha un punt verd. Segons l'Associació de mares i pares, "des de l'any 2007 sol·licitam a l'Ajuntament que reubiqui el punt verd en un altre lloc". El fet és que el juny passat el solar es va incendiar i el foc va afectar alguns dels arbres del pati. Per això des de l'AMIPA volen "recalcar el perill que suposa aquest indret, que està en pèssimes condicions, i demanar que la Sala traslladi el centre de residus a una zona més adient abans que comenci el curs". A part d'això, recorden que "seria convenient netejar els solars dels voltants de l'escola per evitar futurs accidents".

Un punt verd, ja!

Des de la formació Els Verds-Esquerra indiquen que la solució per a aquest problema implica "que s'habiliti un punt verd" i que es doni informació als veïns sobre la recollida domiciliària de residus i sobre aquestes noves instal·lacions. A més, el regidor de la formació, Guillem Caldentey, demanarà "l'expedient de concessió del servei" per tal d'estudiar-ne la revisió.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris