nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
18°

Sant Llorenç viu un boom de natalitat mai vist

L'Ajuntament es veu obligat a construir una nova aula de 0 a 3 anys, ja que enguany hi ha 56 embarassades

Tal vegada és per allò que els infants vénen amb un pa davall el braç que a Sant Llorenç, en temps de crisi, es viu un autèntic auge de la natalitat. Segons dades municipals, en aquests moment hi ha un total de 56 dones embarassades que tindran el fill en el proper curs escolar. Aquesta és una xifra prou considerable que ha obligat l'Ajuntament a posar-se a treballar per crear noves infraestructures educatives.

El Consistori no s'ho ha pensat dos pics i ha aprovat la creació d'una nova aula per a infants de 0 a 3 anys a l'escola infantil Card de Sant Llorenç, que en té 5, d'aules. La previsió és que es construeixi com més aviat millor, a fi que per gener de 2010 ja pugui estar en funcionament.

Aquest baby boom és el tema de conversa al carrer. Fins i tot se'n fan bromes, però el que és cert i s'ha de tenir en compte és que Sant Llorenç ha experimentat un creixement demogràfic important durant els darrers anys.

Tres escoletes

L'Ajuntament de la localitat sempre ha defensat que és molt important tenir una educació pública i de qualitat. A Sant Llorenç no hi ha escoletes privades. Això suposa un esforç important de la Sala a l'hora de preveure'n les places.

Actualment es disposa d'11 aules en funcionament per a alumnes de 0 a 3 anys. A banda de l'escoleta de Sant Llorenç, n'hi ha dues més als altres nuclis. Així, l'any passat s'estrenà el centre infantil Na Pol de sa Coma, que té 4 aules, amb 55 places consolidades i autoritzades per la Conselleria. A Son Carrió, n'hi ha una d'unitària en funcionament i 2 més en previsió de construcció immediata que suposen 30 places consolidades.

L'edil d'Educació del Consistori llorencí, Maria Montserrat Rosselló, explica que "el creixement de la població ens ha obligat a prendre mesures. De tot d'una pareixia una broma i el nombre d'embarassades anava de boca en boca. Fins i tot als bars es comentava: Ja n'hi ha una altra!". La regidora afirma que "ens posàrem en contacte amb la Unitat Bàsica de Salut i, efectivament, ens confirmaren aquesta data: 56 dones que esperen un fill. Moltes necessitaran una nova plaça per al proper curs. Això s'ha de preveure. La Sala invertirà 80.000 euros en aquesta nova aula".

D'altra banda, s'està construint al poble un nou equipament per a alumnes de 3 a 6 anys. Estarà ubicat devora l'actual col·legi Mestre Guillem Galmés. Serà un nou centre de dues línies amb 150 places de Primària i 300 d'Infantil.

Sant Llorenç ha apostat molt per l'educació i el servei que hi ofereix, sobretot amb vista a les escoletes infantils, és molt bo, segons assenyala la regidora d'aquesta àrea. "Hem detectat 10 sol·licituds de gent de Manacor que s'ha apuntat a Son Carrió", assegura.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tomeu, fa mes de 10 anys
Cercar els culpables del nostre naufragi col.lectiu en els immigrants és equivocat i fals. La immigració massiva és un fet desestructurador quan no es compta amb un estat propi. Però no tenim estat propi perquè a la majoria dels mallorquins Espanya ja els va bé.
Valoració:2menosmas
Per Jaume, fa mes de 10 anys
Feis oi amb tant de temor i tant de ressentiment. El vostre racisme vos acosta a l'espanyolisme integrista. El perill no són els immigrants: són els mallorquins renegats i els bàmbols que van de racistes.
Valoració:-3menosmas
Per TieDeFona, fa mes de 10 anys
Vatua-dell.... ANAM FORTS!!!!
Valoració:0menosmas
Per Condonieri, fa mes de 10 anys
Els condons van massa cars i passa el que passa.
Valoració:2menosmas
Per encara som a temps, fa mes de 10 anys
Forasters cercant la nacionalitat?
Valoració:3menosmas
Per Toni, fa mes de 10 anys
Mallorquins que parlaran amb accent ecuatoria o colombia, aquesta es la realitat. Els nets dels forasters vinguts els anys cincuante encara parlen castella-andalus amb l'accent dels avis, son mallorquins pero no parlen catala malgrant l'entenguin, perqué, idò, hem de creura que els que neixen ara seran diferents? Mai sentiran la nostra cultura com a seva, ja hem vist a on mos ha portat la immigracio descontrolada fins ara. Els cavalls de Troya amb careta mallorquina ja els-hi va be als politics que no saben com han de justificar aquesta invasio i aniquilament del nostra poble amb el vist i plou de tos els ciutadas que els voten a dreta i esquerra. Politics decents, ja, aixo es vergonyos!
Valoració:9menosmas
Per Turmeda, fa mes de 10 anys

Al contrari: per molt que siguin forasters, d'aquí deu anys (posem) estaran ben integrats, seran mallorquins i la llengua catalana haurà guanyat parlants.

I si no, ja en parlarem. Ara com ara, prou gemecs, que no duen enlloc.
Valoració:0menosmas
Per Richi, fa mes de 10 anys
De segur que la majoria són forasteres. D'aquí a uns anys, per tant, el català haurà desaparegut a Sant Llorenç i s'haurà convertit en una mena de Calvià2.
Valoració:5menosmas
Per Toni Parreta, fa mes de 10 anys
Nacionalitats d'aquestes embarassades???
Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris