cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
18°

Artà, il·lustres i d'or

El teatre acollí la gala d'entrega de les distincions honorífiques municipals

Han contribuït a fer d'Artà un lloc privilegiat. Han lluitat de valent per dur endavant els seus somnis, els seus projectes i les seves curolles i ara són patrimoni dels artanencs. Això s'ha d'agrair i en veu ben alta. Per aquest motiu el poble d'Artà va voler retre homenatge públic a tres homes d'empenta per la seva tasca social i humanitària. Tres personalitats destacades varen rebre dissabte vespre les màximes distincions honorífiques municipals: Sebastià Gili (ciutadà il·lustre), Antoni Gili (Talaiot d'or) i Giovanni Lilliu (Medalla d'Artà).

La cerimònia d'entrega va ser al teatre Municipal. Devers 400 persones varen assistir a aquesta gala. Hi va haver més d'una hora de reconeixements, de paraules emotives, de sentiments i d'aplaudiments per als guardonats. Tot acompanyat per la música del quartet Audite Silete.

Tres regidors de l'Ajuntament foren els encarregats de fer la defensa dels distingits.

Giovanni Lilliu va néixer a Sardenya l'any 1914. És medalla d'Artà per la seva feina d'investigació arqueològica del poblat talaiòtic de les Païsses. L'homenatjat no hi va poder ser present, però sí que es desplaçaren a recollir en nom seu la medalla la seva filla Caterina i la seva néta Júlia. De fet, l'Ajuntament d'Artà la setmana passada es va desplaçar a Sardenya per atorgar-li el reconeixement.

Sebastià Gili (1811-1894) era ben mereixedor del títol de ciutadà il·lustre. Prior de la inclusa des de 1844 treballà de valent amb els orfes i els més necessitats. Fundà la Germandat de l'Empar. Ahir la vicària general, Catalina Vilanova, va ser present a l'homenatge. També hi volgué assistir el bisbe de Mallorca, Jesús Murgui, qui lloà la tasca d'aquest ciutadà.

Qui sí hi fou present i visiblement emocionat va ser el nou Talaiot d'or, Antoni Gili Ferrer (1932), que rep el reconeixement per la seva tasca d'investigació històrica i a favor de la cultura popular que ha dut a terme al llarg de la seva vida. Ha escrit 24 llibres, 300 articles, té cinc opuscles i conferències editades, entre d'altres obres.

El batle d'Artà, Rafel Gili, obrí l'acte agraint a aquestes personalitats la contribució per fer d'"Artà un poble de referència". El primera vara digué que "són ambiciosos del saber i del donar".

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris