cielo claro
  • Màx: 13°
  • Mín:
11°

“No acceptam ultimàtums”

L'Ajuntament d'Alcúdia manté la voluntat de fer arribar el tren a la ciutat per l'Albufera. Miquel Ferrer rebutja l'argument econòmic de la Conselleria de Mobilitat: “Mereixem el millor traçat, no el més barat”

"L'Ajuntament d'Alcúdia no accepta ultimàtums i manté la voluntat que el tren arribi a la ciutat per l'Albufera", va afirmar ahir el batle, Miquel Ferrer, davant la decisió del Govern de fer arribar el ferrocarril fins a la ciutat pel traçat nord o renunciar al projecte.

Cal recordar que el Consistori alcudienc és partidari que el tren arribi a la ciutat per l'anomenat traçat sud, és a dir, travessant l'Albufera, mentre que la Conselleria de Mobilitat, per part seva, pretén que segueixi el traçat nord, que transcorre paral·lel a la carretera Palma-Alcúdia, per la banda de Son Fe.

Tant el batle, Miquel Ferrer (Unió Mallorquina), com el seu soci de govern al Consistori, Pere Malondra (PSOE), es varen mostrar "sorpresos" per l'ultimàtum del Govern. Els dos afirmaren "no haver-ne rebut cap comunicació oficial" i digueren que n'havien tingut coneixement per la premsa. "Allò lògic és que el Govern ens comuniqui la seva decisió i després ja valorarem què hem fer", afirmà Malondra.

Voluntat

En qualsevol cas, va mantenir Ferrer, "l'Ajuntament no accepta ultimàtums". "Alcúdia té la voluntat que el tren arribi a la ciutat pel traçat sud, tal com es va acordar en ple per unanimitat", afegí. Ferrer també va rebutjar l'argument del gabinet autonòmic segons el qual fer arribar el tren pel traçat nord en lloc de per l'Albufera surt més econòmic: "Alcúdia mereix el millor traçat, no el més barat".

Més enllà del conflicte entre Govern i Ajuntament, la portaveu del Partit Popular al municipi, Coloma Terrassa, va posar èmfasi en les "posicions contradictòries" que mantenen Unió Mallorquina i PSOE a Palma i a Alcúdia. Terrassa va recordar que tant socialistes com nacionalistes varen votar en contra d'una moció presentada pel PP perquè el tren transcorregués pel traçat sud. "S'han d'aclarir. No poden votar a favor d'una cosa a Alcúdia i a favor del contrari a Palma", subratllà.

Pel que fa a l'ultimàtum del Govern, Terrassa va qualificar la decisió d'"antidemocràtica". "La Conselleria de Mobilitat no ha dialogat correctament ni ha escoltat la voluntat dels alcudiencs", digué.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris