algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 24°
25°

“L'Estat fa parts i quarts”

Pere Sampol sosté que la Demarcació de Costes no té el mateix tracte amb els propietaris de can Ganxo, a cala Tuent, que amb Pedro J. Ramírez i la seva piscina de la Costa dels Pins a l'hora de fer complir la partió de costes

"L'Estat espanyol no té el mateix tracte per a tots els ciutadans de Mallorca". Així de contundent es manifestà ahir el senador autonòmic pel Bloc, Pere Sampol, referint-se als propietaris de la casa de Can Ganxo, a cala Tuent, i a Pedro J. Ramírez i la seva la piscina de la Costa dels Pins. I és que després de deu mesos, el Govern de Madrid ha contestat la sol·licitud de Sampol de revisar la demolició de la casa de can Ganxo.

Sampol volia saber si s'ajusta a la llei el fet que un expedient iniciat amb una sol·licitud de concessió administrativa per part de l'interessat pugui derivar en una ordre de demolició perquè, segons explicà el senador autonòmic pel Bloc, "això és el que passà amb Can Ganxo". I és que als propietaris de l'edificació esmentada, quan en demanaren la legalització, se'ls contestà de manera negativa i, a més, se'ls notificà que tenien 60 dies per demolir la casa.

Davant aquest fet, Pere Sampol formulà les preguntes pertinents al Ministeri de Medi Ambient, des d'on, a més de la resposta, li han enviat un informe elaborat pels serveis jurídics de l'Estat de l'any 1993 en el qual figura que "can Ganxo pot aspirar a legalitzar la construcció" i, més avall del mateix text, hi consta que la propietat n'ha sol·licitat la regularització. Aquesta edificació data d'abans de 1923 i no va ser fins al 1965 que s'aprovà la partió de costes, de manera que la casa de can Ganxo, en el seu moment, es construí fora del domini públic.

Això no obstant, des de la Demarcació de Costes ordenaren esbucar can Ganxo, tot i que amb data d'avui aquesta maniobra està aturada, "mentre que no s'ha posat cap entrebanc a la piscina de Pedro J., sinó tot el contrari". En aquest sentit, Pere Sampol explicà que "la piscina que té Pedro J. a la Costa dels Pins és il·legalitzable, perquè es construí després de l'any 1965 i, en el seu moment, ja s'aixecà dins una zona de domini públic". En canvi, però, el senador lamentà que "a Pedro J. no li han enviat cap ordre de demolició com la que s'envià als titulars de can Ganxo".

Cal recordar que, el mes de setembre de 2008, des de la Demarcació de Costes notificaren a la propietat de can Ganxo, una societat formada per dues persones, que l'1 d'octubre del mateix any s'havia de tomar l'immoble. A més, els propietaris s'havien de fer càrrec de la demolició, que podia pujar a devers 300.000 euros, fet que Sampol entén que "no hauria de ser així". Des d'aleshores, però, el tema està aturat i can Ganxo presideix encara la cala verge de Tuent.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per J.M., fa mes de 10 anys
Pere, no dutb de les teves ganes per fer coses, emperò els teu pes és tant poc que arribes a fer pena. El POSE t'emplea com element decoratiu, et deixen fer cosetes i llevor voten els que els convé a ells i acabes fus dins l'anonimat. Saben cert que els dónes "catxé" i que aquí a Balears els teus companys, per a seguir cobrant, faran el que els diran. Sí les duguessiu ulls drets des d'aquí a Balears, sí no els aprovessiu tot el que volen sí abans no haguéssin cedit, veurieu com per no perdre el poder no se'n riurien de voltors. Que podem esperar d'aquests polítics que tenim si no saben gestionar altra cosa que no sigui el seu sou i el dels amics?. Una pena
Valoració:2menosmas
Per Les coses pel seu nom, fa mes de 10 anys
Què té Pedro J. que no tenen els altres? Informació privilegiada? Fa xantatge? Idò és ben fàcil desqualificar-lo! Ni que hi hagi el rei pel mig! Que surti tot i haurem acabat!
Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris