nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
17°

Hi haurà correguda de bous a Inca per les festes

L'Ajuntament subvencionarà conferències i una exposició sobre tauromàquia

Hi haurà correguda de bous per les festes de Sant Abdon i Sant Senén d'Inca, però no es realitzarà cap vedellada. Això va confirmar ahir el batle de la localitat, Pere Rotger, després que la negativa de la Conselleria d'Interior a autoritzar la vedellada posàs en perill, de retruc, la celebració d'aquest acte. De fet, l'Ajuntament ja ha fet públic el nom dels toreros que amb molta probabilitat en formaran el cartell: Miguel Abellán, Julio Benítez el Cordobés i Palomo Linares. La correguda de bous és un dels actes que més gent aplega en el marc de les festes patronals d'Inca. En comptes de subvencionar la vedellada, el Consistori concedirà una ajuda a l'empresari que explota la plaça perquè programi altres activitats relacionades amb la tauromàquia, com ara "conferències i una exposició", segons va assenyalar el mateix Pere Rotger. L'esmentat ajut garanteix la realització de la correguda.

Legalitat

La setmana passada, la Conselleria d'Interior del Govern va remetre una carta a l'empresari que explota la plaça de bous, Manuel Lería Martín, en la qual denegava l'autorització preceptiva per dur a terme la vedellada. Aquesta negativa a la realització de la vedellada, de retruc, posava en perill l'execució de la correguda ja que l'Ajuntament concedia una ajuda indirecta a aquesta a través d'una subvenció que legalment només podia atorgar per a la vedellada. Aleshores Rotger va demanar a Interior que reconsideràs la negació del permís per a la vedellada al·legant que durant aquest acte "no es produeixen maltractaments als animals" i que es compleix amb "tots els requisits legals". Pere Rotger també hi insistí que es tracta "d'una tradició festiva del tot implantada" en el programa de festes d'Inca.

Això no obstant, Interior va reiterar que no concedia la llicència perquè la vedellada que es realitzava a Inca no era "reglamentària". En no poder atorgar cap ajuda a la vedellada ni a la correguda de bous, l'Ajuntament donarà una subvenció per a les conferències i per a l'exposició que programarà Manuel Lería Martín, la qual cosa garanteix que tingui lloc la correguda. Rotger manifestà que la intenció del Consistori ha estat "que la tradicional cursa de bous de les festes patronals continuï executant-se". L'esmentada ajuda, l'import de la qual oscil·la entre els nou mil i els dotze mil euros, permetrà que l'empresari que explota la plaça de toros pugui aplicar als inquers un descompte fixat entre el 20 i el 25 per cent en la compra de les entrades.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Biel, fa mes de 10 anys
Gastar els nostres diners per fer possible el maltractament animal no és només una bajanada. És immoral, una salvatjada... i a més, és il·legal (llei 1/1992 de protecció animal de les Illes Balears, article 4.2).

I l'equip de govern del senyor Rotger, ho sap. L'any passat ho va haver de retirar dels pressuposts, ens va fer la pirul·la pagant-ho vés a saber de quina manera (però tranquils, que tot es sabrà).

I ara enguany, sense cap pudor, s'inventen un cicle de conferències amb el propòsit de poder fer una il·legalitat!! La finalitat real d'aquests diners està molt clara (per les declaracions que surten a premsa).

Serà capaç l'equip de govern de donar una ajuda de 12.000 euros per uns actes que no li suposin al promotor ni una petita part d'aquesta subvenció? Seran tan agosarats?
Valoració:8menosmas
Per No al maltracte animal, fa mes de 10 anys
Subvencionar una festa bàrbara i estrangera amb doblers dels mallorquins me pareix una completa bajanada. A Canàries estan prohibides les corregudes de bous, n¡hauríem de prendre exemple
Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris