cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
17°

La correguda de bous d'Inca penja d'un fil

La negativa d'Interior a autoritzar la vedellada popular fa perillar de retruc la tradicional cursa de braus de les festes de Sant Abdó i Senén

La tradicional correguda de bous i la vedellada popular que cada any es programen a Inca per les festes de Sant Abdó i Sant Senén enguany pengen d'un fil. Aquests són dos dels actes que més gent arrepleguen durant les festes patronals. La Conselleria d'Interior ha denegat a l'empresa explotadora de la plaça l'autorització per dur a terme la valedora. Interior al·lega que la legislació relativa a espectacles taurins vigent a les Balears no preveu actes com aquest, encara que sí que dóna permís per a la correguda. Però la negativa del Govern a la vedellada fa perillar, de retruc, la correguda.

La legislació impedeix que l'Administració pública subvencioni corregudes de bous, per tant el que feia l'Ajuntament d'Inca era subvencionar la vedellada, però en realitat això era un ajut indirecte a la correguda, que és deficitària. Per tant, si no hi ha vedellada, el Consistori no pot donar cap subvenció i l'empresa explotadora de la plaça hauria d'afrontar sola les despeses de la cursa de bous. L'empresari Manuel Lería Martín ha comunicat a l'Ajuntament que "sense la subvenció i tenint en compte l'actual situació econòmica, que es dugui a terme la correguda és impossible".

En aquest context, el batle d'Inca, Pere Rotger, ha demanat a Interior que reconsideri la seva posició i doni permís a la vedellada popular. Rotger argumenta que durant l'acte no es produeix cap tipus de maltractament als animals i que s'organitza amb tots els dispositius sanitaris i de seguretat que exigeix la legislació. El batle també recalca que es tracta "d'una tradició festiva plenament implantada en el programa de Sant Abdó i Sant Senén". "No permetre-la seria un error", conclou. "En cas que la Conselleria d'Interior denegàs definitivament el permís per fer la vedellada, ens posarem amb contacte amb l'empresa que organitza la correguda per mirar de trobar una altra solució. De cap manera incomplirem la llei, però", sentencia el batle.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris