nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
21°

La crisi passa factura al moble

El sector industrial més important de Manacor pateix les conseqüències de la recessió, però així i tot aguanta l'envestida gràcies a reformes d'hotels i de particulars

La crisi econòmica passa factura a tota la indústria i el sector del moble no n'és una excepció. Manacor, coneguda precisament com la ‘Ciutat del moble', i els empresaris aguanten l'envestida de la recessió, però amb l'optimisme que suposa la perspectiva de reformes d'hotels amb vista a l'hivern i les comandes de particulars.

Tot i l'escenari advers, el sector es veu en una situació fins i tot privilegiada davant d'altres, segons afirma el president de l'Associació de Fustes de Manacor, Jaume Llodrà. Les empreses de fusta encara reben moltes peticions, especialment per fer reformes: "La crisi ens afecta, com a tots, però nosaltres encara podem dir que ens trobam en una situació preferent".

Ajudes

El president de l'associació comprèn que el Govern no pugui oferir ni solucions, ni ajudes a la indústria de la fusta perquè, com ell mateix explica, "el Govern no ens pot ajudar: si ens ajuda a nosaltres, haurà d'ajudar tots els altres sectors. Tots estam igual".

Llodrà reconeix que la situació ha canviat respecte dels darrers anys, perquè "està clar que no treballam igual que l'any passat o l'altre, però a dia d'avui no puc oferir xifres, ja que cada empresa que hi ha a Manacor és un món diferent segons l'especialització en el mercat que tenim".

Amb tot, un altre factor que influeix en la crisi és l'arribada de productes fabricats a la Xina. Antoni Llull, de la Sillería Llevant, considera que "si la gent, en lloc de comprar productes importats de mala qualitat, es decidís pel que es fabrica a Manacor o a Mallorca, segurament patiríem menys la crisi".

Llull és partidari d'impulsar un segell de qualitat per als productes fabricats al municipi o a l'Illa, "ja que seria un distintiu de qualitat i que la fusta que s'empra disposa de tots els requisits i està adaptada al nostre clima". L'empresari recorda que la crisi no només els afecta a ells, sinó a enlacadors, tapissers, fusters i muntadors, que formen part del sector.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris