nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
21°

El quarter de Manacor fa pena

Unes fotografies difoses per ALM-UM deixen entreveure les greus deficiències existents a les dependències de la Policia Local. El partit també denuncia discriminació i precarietat laboral

38074

El quarter de la Policia Local de Manacor presenta moltes deficiències.

10-03-2007Jaume Sastre(Arxiu)

El grup municipal d'ALM-UM a l'Ajuntament de Manacor s'ha sumat a les denúncies fetes els darrers dies pels sindicats que criticaven les deficiències del quarter de la Policia Local de Manacor i les condicions laborals dels agents. La portaveu de la formació, Catalina Julve, ha anunciat que presentarà una moció en el proper ple per millorar les condicions laborals de la Policia Local i garantir-ne, així, la seguretat. "D'ençà del 2003, el Cos de Policia està sofrint una precarització en tots els sentits. El més greu és que des de fa sis anys la població augmenta i no s'ha ampliat gens ni mica la plantilla impròpia d'una població de més de 42.000 persones a tot el municipi", apuntà Julve, qui recordà que Llucmajor i Calvià tenen més agents que no Manacor.

Discriminació

ALM-UM també criticà que els policies locals de Manacor pateixen una discriminació laboral respecte a les seves retribucions econòmiques. "En igualtat de condicions que un altre treballador de la categoria d'administratiu de l'Ajuntament, el policia cobra menys, tot i que disposen d'un complement de perillositat, nocturnitat i festius obligats que no figuren al sou base", afirmà la portaveu Julve. Amb tot això, les fotografies aportades per ALM-UM deixen entreveure que el quarter de la Policia Local de Manacor requereix molts canvis. "És necessari que es millorin les cel·les dels detinguts, els dipòsits de material policíac, els cotxes patrulla i les infraestructures bàsiques de les oficines", segons ALM-UM.

És per això que Julve cerca el compromís de l'equip de govern PP-AIPC per iniciar un estudi exhaustiu de les necessitats laborals i logístiques de la Policia Local i que es recuperi, gradualment, la plantilla necessària i els recursos materials "per donar un bon servei a la ciutadania amb la incorporació al proper pressupost municipal les partides de crèdit necessàries per fer front a les necessitats abans esmentades". Pel que fa al tema, Julve lamentà que "a causa del pacte de govern a Porto Cristo es disposi d'un bon quarter i dels agents necessaris, però és trist que el batle Antoni Pastor no lluiti per un servei de qualitat igual en matèria policíaca per a Manacor".

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris