cielo claro
  • Màx: 29°
  • Mín: 26°
23°

Inca reclama una ciutat millor

Prop de 2.000 persones, segons l'organització, i unes 500, segons la Policia Local, es concentraren ahir vespre a Inca per reclamar “la ciutat que ens mereixem!”

37892

Prop de 2.000 persones, segons l'organització.

Ferran Aguiló(M.N./M.R.)

A través la xarxa del Facebook, per missatges de mòbil i per e-mail, les nou plataformes i partits polítics aconseguiren congregar unes 2.000 persones, segons l'organització, i unes 500, segons la Policia Local, que participaren en la mobilització d'ahir vespre sota el lema "Ja n'hi ha prou, volem les coses ben fetes!". Devers les 20 hores, els manifestants començaren a arribar a la plaça Miquel Duran d'Inca per mostrar el rebuig a la mala gestió de l'equip de govern de l'Ajuntament (PP), com també per exigir els comptes clars, l'inici de la reforma del teatre Principal, més activitats per als joves i una major qualitat de vida.

Biel Frontera i Mari Carmen Oses foren els encarregats de llegir el manifest, en què reclamaren que "en un sistema democràtic és imprescindible escoltar les opinions de la ciutadania". Per aquesta raó, "ens hem reunit avui (ahir per al lector) perquè volem manifestar el nostre malestar per una sèrie d'actuacions que consideram desencertades i també volem proposar alternatives que ens semblen idònies per dibuixar la ciutat que volem".
D'aquesta manera, demanaren una "solució definitiva per al mercat cobert" i que les obres s'acabin com més aviat millor. Així mateix, recordaren que "no volem el mur del mercat!".

A més, els assistents també reclamaren ahir més activitats culturals i de lleure. "Volem que hi hagi més complicitat i suport amb totes les entitats que contribueixen a la dinamització cultural de la ciutat. Volem més cultura i més teatre". Finalment, els participants reclamaren mesures per millorar la qualitat de vida, recordaren que "no volem una ciutat abandonada i trista" i reivindicaren el dret de la ciutadania a expressar-se i l'obligació dels governants a tenir en compte les opinions dels veïns. La marxa d'ahir fou convocada pel PSOE, PSM, Esquerra Unida, Joventuts Socialistes d'Inca, Joves d'Esquerra Nacionalista, el Progrés, Ateneu Gabriel Buades, Dones Progressistes i STEI-i intersindical.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per FRANCESCA, fa mes de 11 anys
INCA NO ES LA CIUTAT QUE TU VOLS, NI OMBRA DEL POBLE QUE VA ESSER, PERO SI ENTRE TOTS POT ESER UN PROJECTE D'ALLÀ ON ES VIU BE, I CÒMODE, I ESTIMANT EL TEU LLOC ON ETS. PER QUE JO SI SOC D'INCA I ESTIM INCA. FORA PP, FORA CORRUPCIÓ, FORA LLADRES. ANEM TOTS A FER LA MANIFESTACIÓ AL CAMÍ DE BINIAMAR O... A SON VIDA? AI JA HO VEUREM, SEGONS A ON ESTIGUIN UBICATS.
Valoració:2menosmas
Per Bernat, fa mes de 11 anys
El PSOE ganaría las elecciones si demoliera Son Espases,protegiera Son Bosc y se dejara de expropiaciones para la línea ferrea de Llevant.Así de fácil es.
Valoració:1menosmas
Per sally, fa mes de 11 anys
el dia de antes se mando a la brigada del ayuntamiento de inca comecio por comercio para que quitaran las propagandas de la manifestacion y ellos asustados tuberon que hacerlo eso es coaccionar a las personas señor rotger estamos en democracia y en un pais libre por favor pienselo esta noche con la almohada.
Valoració:9menosmas
Per Bernat, fa mes de 11 anys
Este Ayuntamiento de Inca es una ruina para el pueblo.
Valoració:2menosmas
Per Jaume Rosselló Binimelis, fa mes de 11 anys
Absències destacades d'aquesta concentració:

1- Els jugadors del Sallista

2- La clientela més selecta de Sa Lluna

3- Na Bel Rabassona

4- La Jero de Santo Tomás de Aquino

5- Sa madona de Can Delante

Hi haurien anat, si no els hagués sortit un impediment de darrera hora:

1- Sor Clara Andreu, perquè exsecallava el lledoner de la clastra al qual el vent li tomà un cimal.

2- Bartomeu Martínez Oliver, perquè està molt enfeinat comptant quantes pedres hagueren de menester per fer el campanar de la Seu.

PD: Els parroquians del Mercantil seguiren la feta sense desferrar el cul de la cadira. Només un client gosà guaitar pel cap de cantó, tornà al cafè i recomanà als cambrers que tancassins les portes i amollasin l'aire condicionat. I així ho feren

Valoració:11menosmas
Per Bernat, fa mes de 11 anys
Cada tres mesos s''hauria de fer una concentració d''aquestes devant del Ajuntament per demanar solucións als problemes d''Inca.
Valoració:13menosmas
Per Bernat, fa mes de 11 anys
I què me'n dèis de ses antenes de telefonia mòbil què vos han possat dins la ciutat per matar-vos a tots de càncer.En Rotger a cobro com sempre;per això se'n va anar a viure a les afores.És des què prediquen en lo què no creuen.
Valoració:6menosmas
Per politics tornau, fa mes de 11 anys
L'oposició de l'ajuntament d'Inca s'hauria de deixar de tonteries i actuar d'una vegada. Tenim importants polítics al Consell, al Govern inqueros, i això es una crida per ells per que vengin a auxiliar a Inca. Cañelles si no te volen a Palma torna aquí i posa les coses clares, Armengol no donis l'esquena al teu poble i torna a posar ordre, Vives necessites empenya al que està passant aquí. TORNAU TOTS I AJUDAU DE BON DE VERES
Valoració:10menosmas
Per S.O.S, fa mes de 11 anys
Inca pertany a Mallorca i a l'estat, per tant la justicia hauria d'entrar per la porta de l'ajuntament d'una vegada. S.O.S
Valoració:4menosmas
Per Esperança, fa mes de 11 anys
Inca es mou. sa gent que hi havia ahir horabaixa pes carrer és un símptoma que es dies del PP estan a punt d'acabar-se.
Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris