algo de nubes
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 8.9°
16°

Creem xarxes antifeixistes

Totes les vegades que recordem que l'aleshores president del Govern espanyol i candidat pel PSOE a renovar el càrrec, Pedro Sánchez, durant la campanya electoral del 2019 va imposar la presència de la formació neofeixista (extraparlamentària en aquells moments) Vox als debats electorals, seran poques.

Ara, a més a més, és pertinent recordar-ho perquè s'acosten noves eleccions i, malauradament, un dels grans arguments per demanar el vot per al PSOE (i altres) serà el patètic «que ve el llop» o sia, «que ve Vox».

Els votants d'esquerres hauran de triar entre els que, una vegada més, els han traït o arriscar-se a que feixistes reconeguts i desemmascarats ocupin llocs de gestió política.

Però, a part de la tràgica dicotomia davant les urnes, els demòcrates tenim l'opció (i gairebé caldria dir que el deure) de combatre el feixisme i barrar-li el pas.

Com que el feixisme creix i es fa fort en la mesura que el convertim en protagonista, ja sigui quan en parlen a favor o quan en parlam en contra, la millor opció és parlar-ne poc i passar a l'acció.

Proposam, idò, que des d'ara, els demòcrates, tenguin la ideologia que tenguin, però que com a tals, siguin antifeixistes, constitueixin petites xarxes antifeixistes, a nivell local, laboral... per combatre des d'ara mateix el feixisme, amb l'objectiu de frenar el seu possible creixement, contrarestar l'expansió del seu discurs i, eventualment, impedir el desplegament de la seva macabra agenda en cas que arribin a alguns espais de Govern.

Aturem el feixisme ara: construïm xarxes antifeixistes discretes i eficients.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ??????, fa dervers d'un any
Que volen aquesta gent que odien el sentiment dels catalans ?????
Valoració:0menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa dervers d'un any
Te estás aburguesando, Figueral.
🤦🏻‍♂️
Valoració:0menosmas
Per Fracking, fa dervers d'un any
Dando carnets de democrata
Valoració:0menosmas
Per Mallorquín, fa dervers d'un any
Porqué te incluyes entre los “”demócratas””, Martí? No tienes vergüenza?
Valoració:0menosmas
Per segur, fa dervers d'un any
Aquí el que habla de fascismo eres tú. Y dices que no hay que hablar de ellos ni para bien ni para mal.
Ponte de acuerdo tú mismo.
Valoració:0menosmas
Per Lluís Felipe Lorenzo García, fa dervers d'un any
"El problema" té molta raó. Per cert, no és feixista el partit que governava quan actuava impunement el GAL i quan s'ha fet espionatge a l'independentisme pacifista?. El partit que no ha tocat el sepulcre de José Antonio Primo de Rivera al Valle de Los Caídos del seu lloc privilegiat. El partit del Govern que envia regularment membres a entrevistes amb el Papa. El partit que canta la Internacional però que la seva marca inclou l'adjectiu d'una nació, l'espanyola. No és feixista el PSOE? El feixisme no té els orígens en la Roma imperial que avui representa l'Església on fan els seus encontres alguns dels socis del PSOE? (PNB, Més, abans CiU). Basta tenir una marca contrària al feixisme perquè la lluita contra el feixisme no reaccioni davant el llop disfressat de padrina que ens vol menjar a tots? Hem de reconèixer que hem baixat la guàrdia davant el feixisme emmascarat del PSOE i les seves sucursals.
Valoració:5menosmas
Per Costafreda, fa dervers d'un any
Si manquen doblers i inversions és en gran part perquè qualcú els ha fet desapareixer de la taula política i social, ja sigui amb malversacions, corrupteles, sobres de bitllets en negre, adjudicacions a dit, negocis fets amb informació confidencial, evasions de capital, i un llarg etcètera.
Gran part de les anteriors proeses rauen en partits dretans i feixistes. Per tant, s´hauria de poder explicar a la gent que no n´és conscient per quina banda li venen gran part dels seus perjudicis, amb transparència i claredat.
Valoració:-4menosmas
Per El problema, fa dervers d'un any
El problema per a milions de persones no és el feixisme, és la misèria i l'empobriment progressiu. Les males condicions de feina, l'atur, la impossibilitat d'accedir a una vivenda digna. Per aquesta gent, una gentada, sentir parlar del feixisme és com sentir el sermó de la missa del qual ningú fa cas. Efectivament, aquests que diuen que són progressistes, no tenen altre recurs, davant el fracàs polític, que fer por amb l'extrema dreta. Greu error perquè la gent, molta de gent, pot reaccionar a la contra. Està clar. Poden dir: Si aquests que no resolen els problemes que tenim, a damunt ens volen fer por amb els seus adversaris, idò a la merda!, votarem els adversaris.
Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente