algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

Fins quan deixaràs que els bancs se'n riguin de tu?

«What is the burgling of a bank to the founding of a bank?» «Què és robar un banc comparat amb fundar un banc?» va deixar escrit Bertolt Brecht. Som incapaç de ser més precís. Ni més concís.

La relació entre els bancs i els clients ha estat sempre desigual. Els bancs han robat, estafat, extorquit i practicat usura amb els clients. No només això. Amb els depòsits dels clients, els bancs especulen, assassinen, provoquen guerres, misèria i fam.

Ens podríem remuntar molt més enrere, però recordem la crisi que va començar el 2008 i que al Regne d'Espanya va culminar amb el rescat de la banca amb una xifra total que se situa entre els 80.000 i els 100.000 milions d'euros.

El desgavell provocat per les aberracions comeses pels bancs espanyols varen significar la creació del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB), que amb doblers de tots, va fer-se càrrec d'allò que se'n deia 'actius tòxics'.

No només això. La ruïna de les entitats bancàries (estretament vinculada a l'enriquiment dels seus dirigents) la pagam, encara avui, entre tots.

La pujada del tipus general de l'IVA del 18% al 21% i del reduït del 8% al 10%, l'eliminació de la deducció per compra d'habitatge, la baixada de la prestació d'atur a partir del sisè mes, la reducció del 30% dels regidors en els ajuntaments, i altres 'retallades' són la 'hipoteca' que pagam encara avui.

Si a tot això hi afegim que quan entres a una sucursal bancària, malgrat la retòrica dels eslògans publicitaris, et tracten pitjor que a un delinqüent. I que avui hi ha alternatives als bancs: caixes (les poques que queden), cooperatives de serveis financers...

La pregunta pertinent és: fins quan deixaràs que els bancs se'n riguin de tu?

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pep Corba, fa mes de 2 anys

Probau d'enviar un correu a reclamatucuentabasica@gmail.com.
Des de 2017,els bancs,estàn obligats a ofertar i publicitar,"cuenta de pago básica "; limitació de comissions,de 3 € al mes, etc.,etc.
Font de la informació:
Coordinadora Estatal por la Defensa del Sistema Público de Pensiones.

Valoració:3menosmas
Per Governi qui governi, fa mes de 2 anys

Fa anys l'esquerra deia que naciomalitzaria la banca. Tot això ha passat a la història. És igual quie governi, els bancs sempre hi guanyen.

Valoració:8menosmas
Per segur, fa mes de 2 anys

Parece ser que es la primera vez que estoy de acuerdo contigo.
Ahora bien. No creo que toda la culpa sea de los bancos como tales; los gobiernos de turno han hecho y les han permitido hacer lo que les ha dado la gana.
En mi caso concreto, y solo por tener unos ahorrillos en una entidad palmesana, ésta me acaba de robar 32,00 euros Y si continuo con ellos, me robarán
otros tantos dentro de unos meses. Y si me voy a otro lugar, más de lo mismo.
Ya me dirás cómo se hace para que no te roben.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente