nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Cimera entre territoris germans

Aquest dilluns comença a Palma una cimera entre representants de les Illes Balears i representants del País Valencià. Els Governs d'ambdós territoris promouen aquesta trobada amb l'objectiu «d'estrènyer vincles culturals, socials i econòmics» i s'hi abordaran qüestions relacionades amb el model d'Estat, l'aprofundiment en la cogovernança, el finançament autonòmic, la transició ecològica, les polítiques socials i laborals i la vertebració territorial, entre d'altres.

Sens dubte, la cimera entre representants de dos territoris germans com el País Valencià i les Illes Balears és una molt bona iniciativa, de la qual en sorgiran, ben segur, solucions i beneficis comuns, i també, reptes compartits.

Ara bé, no deixa de ser curiós que a la cimera no hi hagi previst un espai específic per a tractar de qüestions relacionades amb la llengua catalana que compartim i ens agermana.

Restarem pendents del funcionament d'aquesta cimera que permetrà establir noves bases de coordinació i cooperació entre valencians i illencs i obtindrà, segur, resultats concrets.

Ni que sigui posar en evidència les limitacions d'un sistema autonòmic que ens ha anat allunyant en lloc d'apropar-nos. D'una constitució (l'espanyola) que prohibeix explícitament la federació dels Països Catalans. I d'un Estat que ha sabotejat permanentment la construcció d'una infraestructura tan bàsica i elemental per al País Valencià i les Balears, com el corredor del Mediterrani.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.