cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.39°

Manifestar-nos contra l'espoliació fiscal... i contra el feixisme

La concentració esdevinguda manifestació que es va fer dimarts passat a Palma en contra de les mesures del Govern per intentar aturar la propagació de la Covid-19 i que afecten greument milers de comerços, mereix algunes reflexions que intentarem ordenar i expressar telegràficament.

1 - El dret a manifestació ha de ser respectat per tothom, també per les institucions. Va ser una equivocació que la Delegació del Govern espanyol a les Balears la prohibís. S'hauria d'haver acceptat la convocatòria i exigir que es complissin les mesures sanitàries pertinents.

2 – Quan algú convoca una manifestació, n'assumeix la responsabilitat. Els incidents provocats pels manifestants han de ser investigats i els delictes comesos, perseguits.

3 – La irresponsabilitat demostrada pels convocants és de dimensions majúscules. És incomprensible que, en els temps que corren, els organitzadors no preveiessin mesures per evitar les moltíssimes situacions de risc que es varen produir.

4 – Respecte les institucions davant les quals es manifestaren, és cert que les institucions pròpies no tenen prou sobirania, ni prou capacitat pressupostària, per fer front a l'actual situació, però manifestar-s'hi davant també és un reconeixement implícit de la seva importància.

5 – És evident que entre els organitzadors i entre els participants, s'hi varen infiltrar elements d'extrema dreta i parafeixistes. Les persones demòcrates, siguin de dretes o d'esquerres, mai no ens podem deixar manipular pels feixistes.

6 - Totes les persones que varen participar a la manifestació, i la majoria d'afectats per la greu situació, que no hi acudiren, han de saber que el gran problema econòmic que tenim, tots plegats, a les Balears, és l'espoliació fiscal que patim per part de l'Estat espanyol. Dit més planerament: el robatori anual de més de 4.000 milions d'euros que se'n van a Madrid en forma d'imposts i no tornen. És a dir, el que roba l'Estat espanyol als ciutadans de les Balears en dos anys (i en duu molts més) és l'equivalent al volum de negoci que s'ha perdut en 12 mesos de pandèmia. Això vol dir que si no patíssim aquesta situació colonial, tots els empresaris i treballadors afectats per la crisi econòmica derivada de la crisi sanitària, podrien rebre una indemnització pel total del que han deixat de guanyar.

7 – Fa anys que algunes entitats i persones denunciam la manca de sobirania i de finançament de les nostres institucions. Ho hem fet amb manifestacions cíviques i ben organitzades. Ho hem fet mentre altres se'n fotien i pensaven que érem uns 'friquis' que, en lloc de dedicar-nos a guanyar doblers, ens dedicàvem a perdre el temps amb manifestacions.

Manifestacions que eren en favor dels interessos de tots nosaltres, de tota la ciutadania de Mallorca i de les Balears.

Estic segur que, a partir d'ara, quan les condicions sanitàries ho permetin, ens trobarem als carrers amb la bona gent, per defensar junts els interessos col·lectius.

I els feixistes poden estar segurs que també ens trobarem... però en front. Plantant-los cara.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Mir, fa mes de 3 anys

Alemaya no pateix tant com nosaltres pels confinaments perquè indemnitza les empreses per les pèrdues. I les pot indemnitzar perquè té euros. Espanya no pot indemnitzar perquè ha tudat els diners dels imposts i s'ha endeutat molt. I el gover balear no pot indemnitzar perquè Espanya s'endú els recursos que fan falta aquí. Tot quadra.

Valoració:0menosmas
Per Jaume, fa mes de 3 anys

Està ben triat el títol d'aquest article perqué relaciona espoli amb feixisme. És així, l'auge de l'espoliació prové del franquisme i la "democràcia" no l'ha 'esmenat. Per tant, hem de demanar als "demòcrates" com és que no suprimeixen aquesta pràctica tan provinent del feixisme.

Valoració:1menosmas
Per mani, fa mes de 3 anys

Manifiéstate, manifiéstate ….
Mejor cuatro veces que tres.

Valoració:0menosmas
Per el que ens cal és una independència com Portugal, fa mes de 3 anys

Està bé manifestar-se, però a més cal votar i treballar continuadament contra eixa xacra tant retrógrada i envilidora, en el carrer i en tot lloc; per a obtenir in poc de justícia política, econòmica i social.
Els fatxots no desapareixeran en una setmana ni en un mes, ni en un any.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente