algo de nubes
  • Màx: 13.61°
  • Mín: 7.77°
13°

Una clara visió del 'Procés'

Han hagut de ser uns joves, molt joves, amb mirada clara, prosa clara i visió clara, els que han fet una de les aproximacions intel·lectuals més agudes a l'anàlisi del procés d'empoderament sobiranista que s'ha viscut aquests darrers anys en el Principat de Catalunya.

Parl del llibre titulat 'I després del procés, què?' que s'ha presentat aquests dies a Manacor, Palma i Alaró.

Un llibre amb magnífics pròleg de Jordi Cuixart i epíleg de Valtònyc.

Un llibre amb aportacions en forma d'articles més o menys breus de Joan Miró i Miquel Vila, Arnau Valdovinos, Jordi Vives, Marc Barbacil, Júlia Urgell, Marc Geli, Clara Barbal, Aïda Sanuy, Sheila Marín, Noel Huguet, Jordi Aragonès, David Aranda, Òscar Blanco, Miquel Vila i Joan Miró, Ferran Badenes, Laura Aznar, Oriol Corral, Marta Bolinches, Ferran Coll, Adrià Font, Mercè Amich, Mar Camps, Núria Alcaraz, Arnau Barquer, Quim Roca, Joan Guisado.

El llibre és una brillant aportació a la molta producció intel·lectual i de debat que ja hi ha al voltant de la possibilitat de que Catalunya es constitueixi en un Estat independent.

És un compendi d'anàlisis precises i intel·ligents i útils fetes, no des de la posició immaculada del pseudointel·lectual que pontifica, des de la trona aconseguida a base de tràfic d'influències i a canvi de no molestar al poder, sinó des de l'experiència militant, compromesa i insubornable de les persones que fan de la militància un compromís ètic i transparent.

'I després del procés, què?' transmet energia positiva, anàlisi crítica i honesta, intel·ligència col·lectiva i el coratge que ha faltat en altres moments a altres generacions.

Comprau el llibre, llegiu-lo i treis vosaltres mateixos les conclusions... I tant de bo s'ens encomani a tots el coratge perquè ben aviat puguem proclamar, amb visió clara, que, talment com després del moment més fosc del dia arriba l'aurora, després del 'Procés' arribi la Llibertat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per "Castella mos roba", fa mes de 5 anys

La independència de Catalunya ja està declarada. El resultat del referendum donà majoria a la independència. Passa igual que amb el 'Brexit', el resultat fou sortir de la UE. Per moltas dilacions, passa que Catalunya ès independent i Gran Bretanya està fora de la UE.

Valoració:1menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 5 anys

La independència de Catalunya ja està declarada. El resultat del referendum donà majoria a la independència. Passa igual que amb el 'Brexit', el resultat fou sortir de la UE. Per moltas dilacions, passa que Catalunya ès independent i Gran Bretanya està fora de la UE.

Valoració:0menosmas
Per escardapenyes, fa mes de 5 anys

Acab de escriure la meva opinió a un altre article,ho tornaré repetir aquí, molts d'espanyols se pensen que el DNI és l'ADN, i no son capaços d'admetre que a l'ADN catalá i surten cuatre barras i no dues.
I com escrigué Capellá / per la meva sang, i la meva història, jo som catalá.
Salut i República Paísos Catalans.

Valoració:5menosmas
Per F.S.B., fa mes de 5 anys

Molt joves i visió clara...Deixe-m'ho aquí!

Valoració:-4menosmas
Per Idò sí., fa mes de 5 anys

Crec que algun dia potser que arribi la independència de Catalunya, però hauran de passar molts d'anys. No tan soles em sembla que jo no ho veuré encara que arribi a l'edat de cent anys, sinó que dubt que ho vegin els meus néts. Espanya no voldrà amollar mai, encara que hagi de mantenir estats d'excepció durant generacions. Tant de bo m'equivoqui.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente