algo de nubes
  • Màx: 18.76°
  • Mín: 8.69°
18°

PP i Ciutadans: amb la constitució o contra?

Els resultats de les eleccions andaluses de diumenge passat passaran la prova del cotó al constitucionalisme de PP i de Ciutadans. Fa temps que PP, C’s i el PSOE es presenten davant l’opinió pública com a partits “constitucionalistes”, mentre que neguen aquesta condició a la resta de partits polítics, incloent-hi el partit d’àmbit estatal Podem, molt més constitucionalista, com a mínim que PP i C’s.

A Andalusia sí que ha entrat al Parlament un partit que està clarament en contra de la Constitució espanyola. Es tracta de Vox. Vox vol eliminar les autonomies, mentre que la Constitució consagra Espanya com a “Estat de les autonomies”. Vox vol liquidar l’oficialitat de les llengües que no siguin el castellà (contravenint així l’article 3 de la Constitució espanyola). Vox no pot coure que les comunitats autònomes tenguin competències en Educació o en Sanitat, d’acord amb la Constitució. Vox està en contra de la immigració, de la igualtat de drets entre hòmens i dones (consagrada també per la Constitució), del matrimoni entre persones del mateix gènere (plenament constitucional), de les revidinciacions de pràcticament totes les minories, etc. Vox, molt més clarament que Junts per Catalunya, ERC, el PNB o fins i tot que Bildu, es posiciona al marge de la Constitució vigent, de la qual som a punt de celebrar el quarantè aniversari.

Ara fa falta saber si els “constitucionalistes” del PP i de Ciutadans estaran disposats a anar de bracet amb un partit que va en contra de la Constitució espanyola per tal de mirar de governar Andalusia. Contra l’autodeterminació de Catalunya, ja han demostrat que no tenen cap problema a anar-hi junts. Per cert, els socialistes tampoc.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per colom, fa mes de 5 anys

(Quiere, quiere. Yo también quiero muchas cosas)

VOX, y serán muchos los que les votarán, de momento está dentro de la Constitución española. Quiere cambiar muchas cosas, pero dentro de ella. Los que están fuera, y no hace falta añadir nombre alguno, sabemos quienes son y estos si que no han pasado la prueba del algodón pues no era necesario.

Ahora va a resultar que hasta los más encarnizados detractores, van a salir en defensa de la Constitución. Postura "cantinflanesca" (Solo estoy a favor de las leyes cuando me gustan. Y esta no me gusta pues cuando la redactaron no me consultaron a mi).

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente