algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.91°
15°

Amazon Go i la tecnologia del “Simplement surt caminant”

L’escena en moviment presenta un jove caminant entre els vint-i-cinc i els trenta anys amb el mòbil a la mà. Vesteix de forma moderna amb actitud despreocupada. Barba de fa dos dies, i gorra a conjunt amb el color de la motxilla, que tan sols porta penjant d’un costat de l’espatlla.

Se’l veu que està a punt d’entrar a qualque banda i per fer-ho ràpidament utilitza el mòbil per escanejar la terminal que obri les barreres electròniques. Tot seguit es fica el mòbil a la butxaca interior de la jaqueta. Ha arribat al supermercat, i segons pareix, te pressa. Seguint el seu trajecte s’acosta al parador de menjar preparat, agafa el que sembla ser un rotlle de tortilla i surt per allà on ha entrat. Aquesta vegada les portetes electròniques s’obrin automàticament i al seu darrere un cartell en la paret diu, “simplement surt caminant” (just walk out).  

La història que us acabo de contar transcorre en els deu primer segons d’un vídeo a YouTube. La multinacional nord americana del comerç electrònic, Amazon presenta la seva darrera aposta: “la tecnologia de compra més avançada del món”. La idea és ben senzilla, fer desaparèixer les cues i la sortida per caixa quan vas al supermercat. Només “agafa i vés”. Ha nascut l’Amazon Go.

Fins aquí els fets, ara la reflexió.

Habitualment sempre que s’estén l’ús d’una nova tecnologia aquesta acaba impactant d’una forma o una altra sobre la manera d’actuar de les persones. En aquest cas s’incorpora les aplicacions mòbils per transformar la forma en la qual compres queviures.  

Un es podria demanar - on érem sense aquesta tecnologia?, i, on anirem a parar si la utilitzem? Si la pregunta li fas a Amazon potser contestarien que venim d’un món poc eficient on els humans són la condició i anirem a parar a un món molt eficient on els robots són la norma. Per això, com altres grans multinacionals, inverteixen en tecnologia. El missatge implícit també està clar. Més eficient vol dir que ara necessites menys temps que abans en realitzar la mateixa tasca, es a dir,  menys temps és ser més eficient i això té una traducció que s’entén amb tots els idiomes. Doblers, molts de doblers, milions i milions.   

Amazon està dibuixant un paisatge en el qual les persones podrien ser a poc a poc substituïdes per tecnologia. Una tecnologia molt avançada i emocionant que ens farà oblidar el que acabo de dir, que el que deixem enrera tal volta siguin les persones. Sé que sona massa fatalista, però atura’t a pensar un moment. Amb quantes màquines amb pantalla com a cara has interactuat avui?

Opina per tu mateix, aquí et deixo l’enllaç del vídeo d’Amazon go:

https://www.youtube.com/watch?v=NrmMk1Myrxc  

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tià, fa mes de 7 anys

"Un costat de l'espatlla"? I això què vol dir?

I no seria que l'autora, pensant en castellà, volia dir "la motxilla penjada a una espatlla?" Perquè jo, d'espatlles en tenc dues (perquè som un home molt corrent) i una sola esquena.

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente