algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
15°

@AuroraPicornell i la batalla ideològica

“A qui seguir? @AuroraPicornell” era la suggerència de Twitter que, per uns instants, em feia pensar en una curiosa coincidència o en un cas de suplantació d'identitat. Res d'això! Es tracta del perfil que a la coneguda xarxa de microblocs fa servir el Col·lectiu Aurora Picornell.

Fa devers un mes que es presentà aquesta entitat amb la premisa que amb la crisi, els poderosos han aconseguit acabar amb drets que varen costar dècades de lluita i sacrifici. Ara, el treball enlloc de ser una activitat per viure i fer-se humà s'ha tornat una activitat per sobreviure i acceptar això n'augmenta aquesta derrota. El Col·lectiu Aurora Picornell justifica la seva existència per fer lluita ideològica, activisme ideològic per revertir aquesta situació.

Si la disputa al terreny de la política és més immediata o, al manco, més a curt termini, la lluita ideològica és més lenta i des del Col·lectiu Aurora Picornell l'enfoquen com una acció subversiva de sabotatge a casa de l'enemic, a la seva pròpia cultura.

Tot i que tenen clar que l'enemic polític és el PP i les forces anàlogues, no consideren que aquests hagin creat cap tipus de cultura ja que consideren els comportaments que els permeten obtenir el poder (servilisme, por al canvi/ a allò desconegut, etc.) com atavismes que procedeixen de la part reptiliana del cervell humà (dixit).

Per tant es fixaran en les errades de la pròpia cultura obrera que, com afirmen, han perdut la batalla ideològica i també, per altra banda, en l'aclaparadorament dominant cultura de la petita burgesia que ha fonamentat la seva jerarquia en una història plena de falsetats que identifica i margina els considerats altres i els relega a la submissió.

I com tenen previst fer-ho? La programació per 2017 és prou ambiciosa per una entitat de nova creació. A data d'avui més de quinze activitats s'han programat, de les quals ja n'han dut a terme tres durant el més de Gener -sense tenir en compte la presentació del propi col·lectiu el dia del 80é anirversari de l'assassinat d'Aurora Picornell- i que aniran des de les xerrades a la projecció de pel·lícules i documentals, passant per tallers de lectura i discussió, representacions teatrals i, fins i tot, la publicació de distints volums.

Aprofitant el centenari de la Revolució russa d'Octubre de 1917, enguany, el cicle de xerrades es centrarà en aquest tema des de perspectives molt diverses com són el feminisme i el paper de les dones a la Revolució russa, com es va publicar la Revolució russa als mitjans de Mallorca o actes biogràfics d'alguns dels protagonistes d'aquests fets.

És una bona notícia el neixement d'aquest col·lectiu que, de ben segur, sacsejarà el panorama cultural oferint rigorositat amb una veu crítica que, tant de bó, aconsegueixi arrelar a la consciència col·lectiva per tal de sumar cap a l'emancipació humana, cap a un món millor i més just. No és això el que somniava n'Aurora Picornell?

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.