algo de nubes
  • Màx: 20.17°
  • Mín: 13.1°
20°

Geleres al país del sol

Mentre la Unió Europea i els Estats miren d’amagar aquesta realitat davall l’estora, la municipalitat de Cizre i l’ONG RojavaAssistenceandSolidarityCharity han iniciat una campanya de solidaritat Cent quaranta-tres dies de toc de queda. Més de cinquanta mil persones forçades a abandonar la seva ciutat. Mil cent habitatges destruïts. Més de deu mil cases afectades.

Segurament pensau que parlam d’alguna petita ciutat siriana o palestina, però parlam de Cizre, una ciutat kurda en territori turc. És l’exèrcit turc, sota ordres d’un Estat totalitari i sense escrúpols, qui sembra el terror entre la població kurda arreu del Kurdistan del Nord. Assassinats, demolicions d’habitatges i repressió són el pa de cada dia als barris de Cudi, Sur, Nur i Yasefa de Cizre, des que els van imposar el toc de queda. Famílies senceres han perdut casa seva, moltes d’elles han hagut de fugir a refugiar-se a localitats veïnades. L’exèrcit turc assassina sense miraments a qualsevol que surti al carrer després de les 19h.

Els tocs de queda s’escampen com la pólvora entre les poblacions kurdes de Turquia. Les morts de civils pels enfrontaments amb la policia s’han convertit en un drama quotidià. En canvi, cap gran mitjà europeu se’n fa ressò, ningú hi fa referència ni tan sols quan es destaca la mort d’algun policia turc. En canvi, volen vendre la idea que Turquia és un Estat segur per a les refugiades.

A nivell internacional. Sota el títol «1.100 geleres per les famílies a Cizre», l’objectiu de la campanya és recaptar doblers a través de donacions per tald’abastir la ciutat de geleres per passar el calorós estiu. Un grup d’activistes del País Valencià, el Principat i Mallorca han posat en marxa la campanya als Països Catalans amb el nom de#NeveresPerCizre. La majoria de les persones que tiren endavant aquesta iniciativa a ca nostra han viscut a la seva pròpia pell la situació terrible que es viu a Cizre i consideren que aquest tipus de campanyes són una bona manera de visibilitzar la guerra declarada per Turquia a les kurdes i de donar suport a totes aquelles que la pateixen.

Podeu trobar més informació de la campanya al blog neverespercizre.wordpress.com, al facebook.com/neverespercizre i a Twitter @NeveresPerCizre

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.