bruma
  • Màx: 19°
  • Mín: 10°
10°

Gràcies docents

Aquesta setmana passada els docents vam decidir amb el nostre vot desconvocar la vaga. El resultat va ser clar amb un 76% dels vots a favor de la desconvocatòria de la vaga (2457 vots). Una vegada més l'Assemblea de Docents ha demostrat a sindicats i partits com es pot funcionar democràticament de forma directa, des de la base sense consultes per internet, ni representants que s'obliden dels seus representats quan són triats. Tal vegada els partits que en aquest moment negocien per triar el nou president de l'estat haurien de prendre nota.

Les tres setmanes de vaga de setembre i octubre de 2013 no van aconseguir canviar la política antieducativa del PP però aquesta de fet no es va poder aplicar als centres en molts dels seus punts com la llei de símbols, el TIL, les primeres avaluacions LOMCE a primària... I la lluita de tot el sector educatiu va ser clau en la caiguda del govern del PP. El final de la vaga indefinida per desgràcia no significa el final dels problemes que la van a fer convocar però també és clar que en aquest moment calia un canvi d'estratègia. Com ha recordat l'Assemblea encara es mantenen algunes de les retallades que va realitzar el PP, encara hi ha massificació a les aules, infraestructures insuficients i sobretot una LOMCE, una llei excloent, sexista, tecnòcrata, antidemocràtica, centralitzadora, mercantilista, que fomenta la competitivitat i menysprea la cultura i la llengua i a la que l'actual govern no ha tingut el valor d'enfrontar-se amb valentia.

Quan es va iniciar la vaga indefinida molta de gent no confiava en la mateixa, entre altres els sindicats tradicionals, molts es van riure quan es va parlar de fer una caixa de resistència, altres pensaven que la vaga seria efímera. El govern del PP va menysprear la vaga inclús quan es va aconseguir fer una manifestació històrica i... esper que l'actual govern hagi après que els temps han canviat i que ja no es poden acordar els temes en despatxos tancats entre quatre d'esquena al sector educatiu. Ha estat lamentable veure algunes actituds de menyspreu cap a l'Assemblea de Docents per part de l'actual govern, el que ha estat a punt va estar de provocar una reactivació de la vaga.

Ara l'Assemblea de Docents entrarà en un temps de debat i de transformació decidida per la mateixa Assemblea però el que és clar és que ja res serà igual. El col·lectiu docent que estava adormit ha despertat, ens hem adonat compte de la nostra força, que a pesar d'estar escampats ens podem coordinar, unir i provocar canvis, tenim ganes de canviar l'educació, de col·laborar més entre nosaltres, de testar noves metodologies, noves formes...

Volia finalitzar aquesta columna donant les gràcies a tots els docents que aquests anys han format part i hi han col·laborat amb el comitè de vaga de l'Assemblea de Docents que ara s'haurà de dissoldre. Gràcies perquè heu fet una feina impressionant i que podem dir que ha estat històrica. Era molt complicat cohesionar a un cos com el nostre, mantenir una vaga durant tres setmanes i fer tot el treball que s'ha fet posteriorment per mantenir viva la lluita fins al darrer moment. Amenaces, pressions, crítiques des d'un costat i després des de l'altre... Perquè aquesta lluita ha estat democràcia pura, de base i ja res serà igual. Gràcies.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pepe, fa mes de 7 anys

Totes les despeses que s'han fet de la caixa de resistència s'han decidit en assemblea.

Valoració:2menosmas
Per Que quedi clar, fa mes de 7 anys

Que quedi clar que la caixa de resistència ha de liquidarse i no quedar en les mans de qui tots sabem.

Valoració:-10menosmas
Per Toni, fa mes de 7 anys

I tot i la desconvocatòria de vaga, que quedi clar que la lluita continua. Hi ha molts punts no tancats o nous: el decret plurilingüe i el català, les ràtios...

Valoració:2menosmas
Per sebastia, fa mes de 7 anys

Hi ha molts de docents i associacions (com l'assamblea de docents) que treballen colze a colze per reduïr les ràtios de fracàs escolar i per millorar la qualitat de l'ensenyament.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente