muy nuboso
  • Màx: 11.83°
  • Mín: 7.77°
11°

Catalunya serà independent

Quan em vaig fer independentista, ara fa uns trenta anys, molta gent em deia que la tendència mundial era a unificar, no a “dividir”. Des d'aleshores ençà, s'han produït una trentena de processos d'independència, que han culminat amb l'aparició d'una trentena de nous estats.

He seguit amb passió, interès i deteniment cada un d'aquests processos i puc dir que no n'hi ha hagut cap que s'hagi dilatat tant entre la consolidació d'una majoria social favorable a la independència i el naixement del nou estat, com ho fa el procés català.

Hi podem cercar explicacions i excuses, podem entretenir-nos en fulls de ruta i en el disseny i creació d'estructures d'Estat... Però reconeguem que, com a mínim en part, allò que alenteix el procés és la por. Sincerament pens que hi ha por entre les persones que són al capdavant del procés. Una por ben justificada, d'altra banda. No de bades ens enfrontam a un dels tres o quatre estats -l'espanyol- més criminals de la Història de la Humanitat.

Al final, la independència l'haurà de fer la gent. El Poble. La ciutadania.

Catalunya serà independent.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Guillem de Torrella, fa mes de 9 anys

Veig que la desinformació i les ganes de creure el que no és, són molt fortes.
Sí Espanya dona doblers a catalunya, sí, una petita part del que el principat abans ha hagut de cedir a l'estat. D'això se'n diu expoli fiscal.

Si Catalunya fos deficitària, espanya no estaria contra la secessió, l'afavoriria. El problema és que Espanya, o gran part d'ella viu del que aporten els catalans.

Sí, els catalans, a més de pagar els plats, han de viure les imposicions de castellà, en fiscalitat, en educació, en infraestrucctures... i es ofenses dels espanyols més incultes, que no entenen que hi hagi gent al món amb una cultura que no sigui la de l'imperi, i així és normal que dia a dia augmentin els independentistes!

De fet cada dia que passa juga a favor del nou estat.

La unió està bé quan les condicions són igualitaries, es basa en el respecte de totes les parts i a més a més s'ha dut a terme de mutu acord, però resulta que als catalans no se'ls va demanar que volien ser, se'ls va conquerir fa uns 300 anys...

Ara si em voleu contestar ho podeu fer de dues formes: amb arguments o amb insults, podeu triar. Si ho intentau amb arguments, ho teniu difícil; si anau per la via dels insults...

Valoració:8menosmas
Per Calvo, fa mes de 9 anys

ni un pelo,
tot això que dius no suma ni la meitat del que roba Espanya a Catalunya en un any.
I la por, si n'hi ha, és a les pràctiques mafioses de l'estat terrorista espanyol responsable directe de l'assassinat de milions de persones.

Valoració:11menosmas
Per ni un pelo, fa mes de 9 anys

Tú lo has dicho: tienen miedo, mucho miedo pues saben de sobra que si la cosa no les funciona se los comerán a gorrazos. O lo que es lo mismo, no podrán seguir chupando del bote. ¿A quién le vendrán los 52.000 millones de euros en productos que enroscan al resto de los españoles?. Por ejemplo. Y suma y sigue. De imbéciles no tienen ni un pelo y, además, saben emplear la calculadora. Y para ellos, todo lo que no son pesetas, son puñetas. Este año para cuadrar las cuentas confian en que el Estado les traspase, gratis et amore, más 8.000 millones de euros. Y del FLA, ya se han llevado más de 26.000 millones de euros. ¿Dónde irían con una de deuda de 55.000 millones y bono basura?. ¿Fabricando su propia moneda?. Que se vayan, de una puta vez.

Valoració:-2menosmas
Per Wojciech, fa mes de 9 anys

El que passa es que la gent no entén el significat d'unir. Unir vol dir crear estructures internacionals forts PER SOBRE dels estats. No crear una espècie de macroestat eliminanf cultures o llengües.

Valoració:11menosmas
Per tolito polakito, fa mes de 9 anys

Tolito, tienes más futuro como payaso que como vidente.Y eso que no haces ninguna gracia...

Valoració:-4menosmas
Per unaperaqui, fa mes de 9 anys

Unir està bé, però no mal entesa, no diluint la identitat de les parts o anul·lant una de les parts. Igual que en les parelles, sense perdre la pròpia identitat. Només estant unit amb identitats de cadascú fortes i en igualtat de condicions es pot aportar coses positives dins la unió.

Traducció; estats independents amb sentit identitari fort que s'uneixin amb altres d'iguals si volen, en el que vulguin unir-se i amb condicions pactades (estil UE). O sigui, Espanya tal com és, no va bé. Independència per qui la vulgui.

Valoració:12menosmas
Per mallorquín, fa mes de 9 anys

Si una eminencia intelectual de reconocido prestigio como tolito afirma que catalunya será independiente, es que catalunya será independiente. No hay nada que hacer. Los unionistas están bien arreglados...

Valoració:0menosmas
Per Crom, fa mes de 9 anys

"Cuando los océanos separen el Atlantis y surja el amanecer de los soles de Aries, habrá una época increíble en la que Mas estará destinado a llevar la joya de la corona de Catalonia sobre unas tierras en peligro. Sólo los suyos serán los que muy particularmente podrán contar su saga. Yo quiero saber todo sobre esa época de tontodelculismo mítico".

Carta de Carod a los catalufos, 19-21.

Valoració:-2menosmas
Per Rdonegal, fa mes de 9 anys

Quan Catalunya sigui independent, que no ho dubto gens, els peperos quedaran tots concagats i la cara a quadres multicolors.

Valoració:19menosmas
Per Biodramina, fa mes de 9 anys

Y el Mallorca ganará la Champions.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente