nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.03°

"Expectativa negociadora"

Des de l'STEI estam pendents de veure com es desenvoluparà aquesta nova fase que podríem qualificar "d'expectativa negociadora" que s'obri dins el conflicte educatiu vigent. No sabem si és una estratègia per fer callar les veus internes que dins el PP demanen negociació o per fer callar les que arriben des de tots els sectors de la comunitat educativa i de la societat civil d'arreu de les illes.

Des d'octubre s'han convocat diverses mobilitzacions, concentracions, marxes, manifestacions, noves jornades de vaga, s'han fet al·legacions als diferents òrgans de participació i negociació, s'han presentat recursos jurídics davant els tribunals, s'han fet accions de protesta al Parlament de les Illes Balears, s'ha internacionalitzat el conflicte quan s'ha fet la denúncia de les retallades en educació i l'atac al model lingüístic escolar, per part del govern Bauzá, davant el Parlament europeu de Brussel·les... s'han registrat per escrit peticions de diàleg amb el president Bauzá per part de la Junta de personal Docent no universitari... però la consellera Camps, de llavors ençà, no s'ha tornat a reunir mai amb els representants dels docents.

També s'han utilitzat estratègies de la lluita no violenta, per continuar reclamant durant tot el curs DIÀLEG. Hem fet convocatòries d'estones de silenci, encesa d'espelmes i fins i tot, i per tercera vegada durant aquesta legislatura, un professor de secundària, en Jaume Sastre, ha fet una vaga de fam de 40 dies per demanar diàleg, negociació i consens.

Avui, dilluns 16 de juny, la conselleria ens han enviat una convocatòria de Mesa Sectorial d'Educació que serà presidida per la consellera. En Jaume Sastre ha acabat la seva vaga de fam. A la mesa s'intentarà consensuar un possible calendari de temes a negociar. Malgrat que hi hagi la convocatòria d'aquesta mesa, la confiança en com es desenvoluparà tot, i si s'arribarà a acords o no, està per demostrar. Són fets del govern i no paraules el que ara necessita la comunitat educativa. Continuam veient que el president Bauzá no ha tengut cintura política i no ha estat capaç de fer un gest democràtic per solucionar aquest important conflicte que ha tengut una gran transcendència mediàtica i que la seva actitud com a president ha influït negativament en la bona feina que es fa dins els centres educatius.

El president Bauzá, no s'ha volgut implicar en la negociació, manté el seu tarannà autoritari i és incapaç de gestionar el conflicte des de la diferència d'opinions, la qual cosa no fa més que mostrar la seva feblesa com a president i posa en evidència un model de gestió de govern caracteritzat per unes formes intransigents i de posicions molt tancades que creen obstruccionisme social. El TIL, aquest projecte antipedagògic, no consensuat, imposat i invasiu, que compta amb el rebuig majoritari de la comunitat educativa i el d'un ampli sector de la societat civil, no es pot negociar. El president no atén les peticions de diàleg d'una gran pluralitat d'agents socials i educatius i continua utilitzant perversament l'ensenyament d'una llengua estrangera per arraconar el català, mentre de forma irresponsable posa en perill la cohesió social, objectiu que no ha aconseguit ni aconseguirà mai per molt que ho intenti.

D'ara endavant els sindicats, els docents i la comunitat educativa han de fer pinya, parlar i comunicar-se per treballar, junts, des la unitat d'acció, per la millora de l'educació i de les condicions laborals del professorat, per reforçar la democràcia participativa i la presa de decisions conjuntes. Com dèiem a les darreres mobilitzacions que hem fet: "Callarem fins que ens escolteu, perquè no ens fareu callar malgrat ens segueu la vida".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Toni, fa mes de 9 anys

S'hauria de negociar amb una webcam que trasmetés en directe el que se xerra i se pretén pactar i no seguir amb les reunions secretes i el "pasteleo" de sempre. Per cert, que els sindicats s'han fartat de dir que no signarien res sense l'acord previ de la comunitat docent, però els seus darrers moviments van per un altre camí.

Valoració:2menosmas
Per Arrom, fa mes de 9 anys

Font, sindicalista vertical.

Valoració:2menosmas
Per Vilera, fa mes de 9 anys

D'ara endavant els sindicats, els docents i la comunitat educativa han de fer pinya, parlar i comunicar-se per treballar, junts, des la unitat d'acció, per la millora de l'educació i de les condicions laborals del professorat, per reforçar la democràcia participativa i la presa de decisions conjuntes. M. A. FONT DIXIT

Perdonau que em retiri a plorar en privat. Estic oiada de gentussa manipuladora i mentidera als dos costat de la mesa. Jaume Sastre no es mereixia aquesta traïció.

Valoració:-3menosmas
Per ENHORABONA, SINDICALISTES!, fa mes de 9 anys

Quina manera de capitular! IB3 que ha censurat tota l'acció de Jaume Sastre, s'ha apressurat avui a posar èmfasi en la reunió i mostrar una consellera dialogant amb uns sindicats agenollats.

Valoració:9menosmas
Per Pere, fa mes de 9 anys

Estic d'acord amb tu, Joana M.. Crec que a aquestes alçades el Govern només s'adreça a la opinió pública i ens intenta utilitzar. Hem d'anar vius!

Valoració:7menosmas
Per Joana M. R., fa mes de 9 anys

Com a afiliat a l'STEI pens que si no anam a la Mesa Sectorial a Bauzà i al seu escolà major els faltarà temps per dir cosa com "ho veis, com no volen parlar de res?"
Idò això. S'hi ha d'anar.

Valoració:7menosmas
Per El qui neix ase no pot morir ruc, fa mes de 9 anys

Aquests xixerel·los forasters que tenen tant què dir de na Ma. Antònia Font, en Jaume Sastre i tants d´altres, què han fet ells més que atipar-se gràcies a la feina dels mallorquins? És per això que fan flamada. Volen que ajupim el cap i els peixem, sí, els peixem com als animals perquè ells volen viure amb l´esquena dreta.

Valoració:8menosmas
Per Maria, fa mes de 9 anys

L'STEI és un sindicat amb una llarga trajectòria i molta de feina en defensa dels treballadors de l'ensenyament de les Illes. Dit això, fa estona que no està a l'alçada que li correspon. Aquest curs s'ha fet evident la gran distància amb els seus representats i això prové de la llunyania que generen els càrrecs vitalicis d'alliberats que no toquen la realitat de les aules. S'ha dit massa vegades, tant en política com en altres àmbits de la representació, que el màxim han de ser vuit anys, dues legislatures, per no caure en la "professionalització" dels llocs de servei públic. El millor servei que ara podria fer l'STEI és assumir que l'ASSEMBLEA DE DOCENTS acull, de manera oberta, tot el col·lectiu i deixar d'intentar aferrar-se a un protagonisme sectari ni voler viure de velles glòries. L'STEI i totes les organitzacions sindicals haurien de valorar la realitat i potenciar-la i evitar iniciatives sectàries, molt especialment ballar al so que vol la Conselleria. Acudir a toc de corneta del fill del corneta a la Mesa Sectorial, convocada el mateix dia que Jaume Sastre ha suspès la vaga de fam, és un acte de subordinació que desqualifica l'abanderat anunci "d'unitat".

Valoració:-6menosmas
Per jbm, fa mes de 9 anys

Com així n'hi ha tants que volen generar divisió???
PEr què aquests insults a l'STEI?
No votaren assembleàriament els afiliats a l'STEI a favor de la vaga?
Quan l'STEI ha publicat res contra l'assemblea de docents??
Qui vol embrutar una lluita exemplar amb insults de capelletes??

Valoració:8menosmas
Per Antelm, fa mes de 9 anys

María Antonia Font li agrada la "foto". Com tota sindicalista profesional, ja no defensa els docents. Defensa el seu status.

Valoració:-12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente