algo de nubes
  • Màx: 20.39°
  • Mín: 12.82°
20°

El Govern dels hotelers

El Govern Bauzá, amb el conseller Delgado al capdavant, està obsessionat a impedir el lloguer d’habitatges als turistes per part de milers de ciutadans que troben així sovint una sortida a la difícil situació econòmica que entravessen. Les cíniques mostres d’intentar fer marxa enrere en el darrer moment en la seva creuada contra els que intenten llogar les seves propietats per sobreviure no amaguen la realitat sobre qui són els amics i qui els adversaris dels actuals poderosos del Consolat. És cert que ens trobam davant un segment de l’economia submergida o sotmesa a mínims controls que necessitauna regulació. Però aquesta envestida contra els particulars que lloguen els seus habitatges per setmanes o per quinzenes que desenvolupen Bauzá i Delgado no és fonamentalment per obligar a sortir a la superfície els segments submergits. En realitat actuen d’aquesta manera per posar-se al servei dels hotelers, sobretot dels grans, als quals no els agrada ni la més mínima competència, sobretot si és a la baixa. Bauzá ha demostrat aquests anys en el poder una notable insensibilitat envers el patiment de bona part de la població. Feia moltes dècades que tants de ciutadans no patien d’una manera tan dolorosa com en el bienni fosc 2011-2013. Però ara, en què la recuperació de les economies dels països emissors, unit a una conjuntura nord-africana convulsa, ha produït un any de gran rellevància per a l’Arxipèlag, és el Govern Bauzá el que deixa ben clar que el gruix dels beneficis d’aquesta conjuntura és per als grans, no per als petitons que intenten sobreviure.

És sorprenent que el PP tradicional, el de tota la vida, l’arrelat a la Part Forana mallorquina des dels temps de Cañellas, consenti que Bauzá i Delgado en tornin a fer de les seves i governin només en defensa del poderós cercle econòmic hoteler que més els convé. Per aquest camí, Bauzá i Delgado poden aconseguir el que fa pocs anys semblava impossible: trossejar el PP Balear. Un segment cada cop més gran de l’antic conservadorisme mallorquí comença a no sentir-se representat pels que comanden en el Consolat. Senzillament perquè els interessos d’uns i els altres estan entrant en una topada d’interessos que podria ser insuperable.

En el seu temps, Cañellas, i fins i tot després Matas, anaren alerta a l’hora de fer una política que produís la confrontació entre els hotelers i la resta de segments que donaven suport al PP. Anaven amb tacte. I això que la conjuntura econòmica era moltíssim millor que l’actual i no hi havia tant de marge per al descontentament. Però ara, en què la desesperació ha arribat a parts importants de les classes mitjanes, Bauzá i Delgado afegeixen tota la llenya que poden al foc. Tant de negar la llengua pròpia els ha fet perdre la noció de la realitat. Cometen el pitjor error de la política: no trepitgen enterra. I quan ho fan, és per fer mal als seus, als que els poden reportar una enorme bossa de vots. Dins l’economia submergida o que ho ha estat durant molt de temps, de gent que lluita per subsistir el PP hi té un dels seus pilars, ho vulguin o no ho vulguin veure Bauzá i Delgado.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per toni, fa mes de 10 anys

Lo que ha dicho Delgado es pura demagogia, lo que pasa es que las paginas de comercialización turistica han fastidiado el monopolio que tenian los hoteleros con los apartamentos turisticos en epoca de overbooking. Ahora y desde hace años con las paginas de internet lo pude hacer cualquiera , esto no les va bien y acuden a su amigo Delgado

Valoració:25menosmas
Per Tomeu Vidal, fa mes de 10 anys

Molts d'aquests petits propietaris que lloguen casetes i pisets se pensen ser empresaris. I voten en Bauzán. I el tornaran votar. Per tant, que rapin!!!!!!!
Per bàmbols. Per renegats. Per beneits. Per donats pes cul.
Qui ès més maricon? Es qui encula o es qui para?

Valoració:-22menosmas
Per pasavaperalla, fa mes de 10 anys

Al frau fiscal esta concentrat un 70% a les grans empresas
i multinacionals, aixó ho diu el Govern d´Espanya i les companyas Hoteleras no estan exents que jo sabi, he corregut anys per dins hotels i les he vist de tota clase.
Joan diu moltes veritats, que molestan ¡no te arrufis joan¡

Valoració:4menosmas
Per Cabrit, fa mes de 10 anys

Ja domés te faltava fer demagògia econòmica.
Els uemeros domés enténen una economia: sa seva.
Ves-te´n a dur laca a "sa senyora", que a s´economat està molt cara.
Bosses.

Valoració:-12menosmas
Per Alacantí, fa mes de 10 anys

Al País VAlencià ja han començat: Inspectores de la Agencia Tributaria peinan las urbanizaciones de la comarca para detectar alquileres ilegales.

http://lamarinaplaza.com/2013/08/14/inspectores-de-la-agencia-tributaria-peinan-las-urbanizaciones-de-la-comarca-para-detectar-alquileres-ilegales/

Valoració:-1menosmas
Per emigrante, fa mes de 10 anys

De acuerdo Bio pero su tercera palabra es "Bauzá" y la séptima es "Delgado"

Valoració:-2menosmas
Per Atura es carro!!, fa mes de 10 anys

Joanet, todo lo que has escrito es falso de cabo a rabo. El Govern Bauzá no está obsesionado en impedir el alquiler a los turistas por parte de miles de ciudadanos, como usted dice. Falso. La ley general turística de 2012 no lo impide, lo que impide es: a) que la comercialización de estos alquileres (perfectamente legales, como ha recordado Carlos Delgado) se haga a través de las vías turísticas;
b) que se ofrezcan servicios turísticos

Sin embargo, alquilar los pisos (sin que sean viviendas vacacionales) es perfectamente legal y así lo están haciendo miles y miles de ciudadanos. Ahora, hace un año, hace tres y hace quince años. Nada ha cambiado. MIENTE UNA VEZ MAS, JOANET, aunque tiene la mentira tan adentro que dudo mucho que ya distinga la verdad de la mentira.

Le recomiendo lo que otros ya le han aconsejado. No haga más el ridículo y no siga degradando el periodismo, aunque mucho me temo que los lectores de este diario, más que periodismo, lo que buscan es apoyo colectivo para sus demonios y obsesiones.

Valoració:-11menosmas
Per Biodramina, fa mes de 10 anys

Quiero felicitar aquí y ahora a Johnny.
Has conseguido escribir tres párrafos sin nombrar a Rajoy o Bárcenas.
Enhorabuena!!
Ves?.....Se puede!!!

Valoració:16menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente