cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.53°

Munar, centre de totes les polèmiques

Fins i tot empresonada, Maria Antònia Munar continua essent el centre de totes les polèmiques, talment com quan plantà cara a Cañellas a principis dels anys noranta, quan conformà el primer Pacte de Progrés amb l'esquerra al Consell el 1995 o com quan el 2007 envià Matas a l'oposició i a Amèrica. Tothom parlava d'ella. Ara, per motius relacionats amb la Justícia, privada de llibertat i a l'espera de veure què diu el Tribunal Suprem sobre la sentència del cas Maquillatge, tota Mallorca torna a parlar d'ella. És una constant des de fa més de vint anys, tant en els moments bons del canvi progressista com en els dolents de la involució propiciada per l'avanç del PP o en els tràgics, com és en l'actualitat. Mallorca ja ha vist les imatges de la que fou la seva presidenta dins un vehicle policial que la condueix al centre penitenciari de la carretera de Sóller. Però no per això deixà de ser Maria Antònia Munar, un dic contra l'hegemonia del PP, una frontissa que va permetre aire fresc dins la política balear amb diferents girs cap a l'esquerra.

L'actual capítol de la vida de Munar és terrible. Està malalta i dins una cel·la penitenciària. Però tothom parla d'ella. No és el cas d'altres polítics que han anat a la presó i que al cap de pocs dies han caigut dins l'oblit. Amb Munar no passa això. Partidaris i detractors veuen com mentre a Matas se salva ella s'enfonsa. Va ser Munar la que decidí el 2007 enviar el PP a l'oposició. A patir d'aquí esdevingué una legislatura plena d'escàndols que acabà amb un procés involutiu i l'arribada de la dreta extrema al Consolat. Ara Matas pot presumir del seu "màxim respecte" per les decisions de la Justícia. Mentrestant, qui li féu perdre el poder estar tancat. independentment del què puguin decidir els jutges conforme a les proves que disposen un fet sembla inqüestionable: continua la involució a aquesta terra. La dreta més extrema s'enforteix com un vent imparable i sense que l'esquerra pugui evitar-ho. Una esquerra que en el futur tendrà molt difícil tornar a obtenir el suport del centre regionalista o nacionalista.

El record de la legislatura 2007-2011 i de les seves conseqüències farà pànic.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per guiem colom, fa mes de 10 anys

Una vez que esta incalificable princesa de cartón piedra está en la trena (debió de haber entrado en ella hace más de cinco años), muchos de los que le reían las "grasias" no podrán volverse a mirar la cara ni cuando se afeiten. Se avergonzarán de si mismos. Callarán como muertos e intentarán escurrir el bulto. Por no hablar de los medios que la elevaron a los altares con tal de no cambiar nada, señal de que les iba muy bien. Evidentemente, parte muy importante de esta sociedad está enferma y podrida. Se me caen las arracadas (y no he llevado nunca), solo al pensar que hay miembros y miembras que salen en su defensa, tergiversando los hechos.

Valoració:-2menosmas
Per Tomeu, fa mes de 10 anys

La 'justícia' dels espanyols s'ho pensa dues vegades a l'hora de tancar a la presó cap lladregot dels seus. Podria perjudicar "la imagen de l'Estado".
Però si el presumpte lladre no és del PPSOE i la imatge perjudicada és la de Mallorca i no la d'espanya, cap problema! Presó totd'una!

Valoració:0menosmas
Per pere, fa mes de 10 anys

Molt bon article? Per res. Si qualsevol dels partits que necessitaren Munar per obtenir el poder haguessin dit ¡basta! amb la dignitat d'un poble no es juga. Si qualsevol dels partits que donaren suport a Munar, de dretes i d'esquerres haguessin dit no a aquest tarannà ególatra i mancat de qualsevol respecte democràtic, a costa de no obtenir el govern, s'haguessin guanyat el respecte del poble mallorquí. Parlem d'un personatge que va pactar amb dretes i esquerres sense importar-li més que la seva persona, i amb la connivència d'aquells que en el moment oportú la utilirtzàren amb una simbiosi del tot vergonyosa. Senyores i senyors, com més grosses siguin les penes que recaiguin sobre Munar, més ens ha d'avergonyir l'actuació d'aquells que miràren cap a l'altra costat quan ella actuava delictivament. I parlo dels polítics, i dels periodistes que encara no han aprés que governar hauria de ser una cosa molt més seriosa. Encara n'hi ha que defensen la figura de Munar i la d'aquells que ara no en volen sebre res i que són, per omissió, tan culpables o més que ella. I els periodistes con aquest que encara no han perdut l'admiració pel personatge, hauríen d'entendre que són també part d'un temps de vergonya per aquest país.

Valoració:6menosmas
Per Do not visit Majorca, fa mes de 10 anys

Seria recomanable que els comentaris
sortissin per orde de antiguitat i amb la
data i hora.

Valoració:15menosmas
Per Bart O'Lomé, fa mes de 10 anys

O sea,que lo importante es que se hable de esta señora corrupta y no de su corrupción.Por mí,como si pasa el resto de sus días entre rejas.El que se habla de esta señora en el día de su encarcelamiento o al día siguiente, es normal.Hay mucha gente a quienes han pagado para ello y estas personas tienen derecho a ganarse las habichuelas, pero ya verán dentro de una semanita, y no digamos dentro de un mes...El olvido.

Valoració:-1menosmas
Per miquel, fa mes de 10 anys

Molt bon article, que es un reflexe de la pura realitat en aquests moments...el centre nacionalista no està gens d'acord amb l'actual linea de govern, però tampoc té entusiasme en pactar amb una esquerra (psib) que també depen de Madrid...i que en molts moments no va saber estar al seu lloc...

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente