algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 21°
25°

Ni ensaïmades ni gató

Enguany està passant un fet insòlit a Son Sant Joan. No és possible comprar ensaïmades ni gató per un canvi de concessionari a les botigues que les venien dins les tradicionals capses rodones. L'ensaïmada és un tradicional producte d'exportació mallorquí, però cada cop té més problemes. El Govern Bauzá no se'n preocupa. Els seus mals de cap van cap a altres bandes.

Greuge amb Mallorca. La discriminació que viu Mallorca respecte a la Península és feridora. El transport d'un contenidor entre Barcelona i Palma val 1.080 euros. Per contra, transportar el mateix contenidor entre Barcelona i Gènova, amb un recorregut molt més gran, en val 800. Com és normal, un transport car repercuteix després en el preus de tots els productes. I això que Balears té aprovat un Règim Especial de dels anys noranta... Que mai no s'ha aplicat amb un mínim de dignitat pels entrebancs que posa Madrid. Les taxes dels contenidors són, finalment, doblers per a la capital.

Corredor mediterrani. A Madrid estan molt satisfets per l'AVE que els connecta amb Alacant en un parell d'hores. Però els exportadors mallorquins estan decebuts. Alguns comenten que "en comptes de gastar-se una milionada perquè els madrilenys puguin anar a nedar", seria molt millor que es fes el corredor mediterrani assumint l'ample de via europeu. Això facilitaria les exportacions illenques aprofitant els ports peninsulars més propers i enviar per tren els productes cap a Centre Europa amb notable rapidesa. Però "els madrilenys s'estimen més fer altres coses que els beneficiïn a ells".

Munar-Nadal: creuaren paraules. Maria Antònia Munar i Miquel Nadal, asseguts un devora l'altre al judici de Can Domenge, creuaren algunes paraules. El gel que ha existit entre ells dos durant anys sembla que ja no és tan intens. Munar també estava satisfeta per la declaració escrita de Nadal presentada ahir a l'inici de la vista oral, ja que no apunta cap a ella.

Molt males de llegir. Les fotocòpies de les cartes que Maria Antònia Munar envià a Tomeu Vicens a la presó i presentades ahir durant la vista oral són molt males de llegir. Hi ha paràgrafs que pareixen del tot borrosos. Així ho comentava Miquel Àngel Flaquer en el recés de la vista. Flaquer estava content perquè no ha rebut cap acusació per part de Miquel Nadal a l'escrit de confessió, però no amagava que ho ha passat molt malament aquests darrers anys. "No desig a ningú una experiència com la meva", indicà. Durant aquella època era el conseller d'Hisenda del Consell.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.